Shiffrinovej rekord bude veľmi ťažko prekonateľný, vraví Zuzulová

Bývalá lyžiarka Veronika Zuzulová v pozícii reportérky.
Bývalá lyžiarka Veronika Zuzulová v pozícii reportérky. (Autor: TASR)
SITA|30. jan 2023 o 14:50

Po kariére si užíva lyžovanie najmä so synom Julesom.

BRATISLAVA. Niekdajšia slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Veronika Zuzulová má síce už takmer päť rokov po kariére športovkyne, aktuálne sa však opäť pohybuje v kolotoči Svetového pohára.

Tridsaťosemročná bratislavská rodáčka je totiž mentorkou českej reprezentantky Martiny Dubovskej, Slovenke pomáha v prestížnom seriáli zlepšovať sa.

V rozhovore pre iDnes.cz priznala, že pravidelne lyžuje najmä so synom Julesom, ktorého má s bývalým manželom Romainom Velezom.

"Momentálne žijem v Chamonix, takže na lyže chodím skoro každý deň. Jazdí so mnou aj môj syn. Vo Francúzsku deti nemajú v stredu školu, tak on lyžuje trikrát týždenne," prezradila Zuzulová a priznala tiež, že lyžovanie si užíva.

"Na jednu stranu si to užívam viac, na druhú si však stále rada obujem aj slalomové lyže. Je to taký mix. Tiež rada idem na skialpy."

Cestovanie na preteky by bolo komplikované

Keďže už nemá takú fyzickú kondíciu, tak vie, že súťažný slalom by už neodjazdila. O spolupráci s Dubovskou poznamenala.

"Nie som s ňou preto, aby som jej hovorila, že všetko, čo robí, je úžasné, keď to nie je pravda. Vždy jej poviem, čo si myslím a čo je potrebné, aby počula."

Priznala tiež, že svoje poznatky ukázala aj priamo na lyžiach.

Zuzulová nechodí s Dubovskou na všetky preteky. "Chcela by som, ale nemám na to toľko času. Jednoducho to nedokážem zladiť s osobným životom. Nemyslím si, že je to úplne práca pre ženu.

Vyžaduje si veľa cestovania, navyše, ja mám malé dieťa, tak si to ani veľmi nedokážem predstaviť. No vždy, keď môžem, tak za ňou rada pricestujem," prezradila víťazka piatich pretekov SP, z toho štyroch slalomov.

Veronika Zuzulová počas ostatného víkendu nechýbala ani v českom Špindlerovm Mlyne, rovnako tak mnoho fanúšikov zo Slovenska.

"Slovenskí fanúšikovia teraz jazdia všade a na pretekoch vytvárajú skvelú atmosféru," poznamenala.

Shiffrinová? Spomienok mám na ňu mnoho

Zaspomínala si aj na Mikaelu Shiffrinovú, ktorú už len jeden triumf delí od vyrovnania rekordu Švéda Ingemara Stenmarka v počte triumfov v SP.

Američanka v seriáli začínala, keď už v ňom bola Slovenka naplno etablovaná.

"Mali sme spolu dobrý vzťah. Pamätám si, že som sa za ňu prihovorila na jednom Európskom pohári. Nezabudla na to a pamätá si to dodnes. Potom s ňou mám aj veľký zážitok z paralelných pretekov v Moskve. Spomienok mám mnoho," prezradila pre iDnes.cz.

A čo hovorí na to, kam to Shiffrinová dotiahla?

"Je neuveriteľná. Je úžasné, ako dlho sa drží na vrcholovej úrovni. Sledovať jej jazdy, hoci len pri rozjazdení, je balzam na oči.

A to ešte keby sa jej nestala životná tragédia pred troma rokmi, tak neviem, koľko víťazstiev by teraz mala..." myslí si Zuzulová.

Doplnila tiež, že americká hviezda má na to, aby sa dostala cez métu 100 víťazstiev v SP.

"Jej rekord bude veľmi ťažko prekonateľný," doplnila.

Petra Vlhová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinovej rekord bude veľmi ťažko prekonateľný, vraví Zuzulová