Brignoneová a Gutová-Behramiová zabojujú o malý glóbus za obrovský slalom (program)

Lara Gutová Behramiová (vľavo) a Federica Brignoneová (vpravo).
Lara Gutová Behramiová (vľavo) a Federica Brignoneová (vpravo). (Autor: REUTERS)
Nikola Baďová|12. mar 2024 o 12:00

V rakúskom stredisku sa pôjde obrovský slalom a slalom. Pozrite si program.

BRATISLAVA. Elitných lyžiarov čaká finále Svetového pohára v Saalbachu. Rakúske stredisko hostí v roku 2025 majstrovstvá sveta. 

Počas najbližšieho víkendu sú na programe technické disciplíny mužov a žien. Zjazd a super-G sa uskutočnia o týždeň neskôr. 

Finále Svetového pohára je výberové podujatie pre najlepších lyžiarov zimy. Zďaleka v ňom neštartuje toľko súťažiacich ako v bežných pretekoch počas sezóny.

Na štart má právo 25 najlepších lyžiarov v hodnotení jednotlivých disciplín Svetového pohára a seniorský a juniorský majster sveta.

Finále Svetového pohár v Saalbachu 2024

Sobota, 16. marca:

Obrovský slalom muži - 1. kolo 09:00, 2. kolo 12:00

Slalom ženy - 1. kolo 10:30, 2. kolo 13:30

Nedeľa, 17. marca:

Obrovský slalom ženy - 1. kolo 09:00, 2. kolo 12:00

Slalom muži - 1. kolo 10:30, 2. kolo 13:30

/priamy prenos vysielajú stanice RTVS, ČT Sport, Eurosport 1, ORF 1 či Das Erste/

Keďže počet štartujúcich je obmedzený, body nezískava prvých tridsať lyžiarov, ako to býva v bežných pretekoch počas sezóny. Vo finále Svetového pohára totiž v jednotlivých disciplínach nie je na štarte ani tridsať lyžiarov.

Body preto udeľujú iba najlepším pätnástim v cieli – podľa klasického kľúča ako v bežných pretekoch. Za víťazstvo je 100 bodov, za 15. miesto je 16 bodov.

A za 16. miesto a horšie sa vo finále neudeľuje ani jeden bod.

U mužov je už rozhodnuté o držiteľovi veľkého glóbusu a malého glóbusu za obrovský slalom, ktorý obhájil Marco Odermatt. Prvenstvo za slalom získal Manuel Feller. 

U žien sa vie iba o držiteľke glóbusu za slalom – Mikaela Shiffrinová. V obrovskom slalome sa rozhodne medzi dvojicou Federica Brignoneová a Lara Gutová-Behramiová. Švajčiarka má pred Taliankou náskok 95 bodov. 

TV program: Finále SP v Saalbachu 2024
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Brignoneová a Gutová-Behramiová zabojujú o malý glóbus za obrovský slalom (program)