Po jazde sa zvalila na zem. Goggiová napriek chybám zvíťazila v Cortine

Sofia Goggiová.
Sofia Goggiová. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jan 2022 o 12:45 (aktualizované 22. jan 2022 o 14:24)

Talianska lyžiarka je jednoznačnou líderkou zjazdu Svetového pohára.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Cortina d'Ampezzo (Francúzsko)

Ženy - zjazd:

1.

Sofia Goggiová

Taliansko

1:06.98 min.

2.

Ramona Siebenhoferová

Rakúsko

+ 0,20 s

3.

Ester Ledecká 

Česko

+ 0,26 s

4.

Corinne Suterová

Švajčiarsko

+ 0,33 s

5.

Mirjam Puchnerová

Rakúsko

+ 0,37 s

6.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 0,44 s

7.

Elisabeth Reisingerová

Rakúsko

+ 0,57 s

8.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,59 s

9.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,68 s

10.

Kira Weidleová

Nemecko

+ 0,81 s

CORTINA D'AMPEZZO. Talianska lyžiarka Sofia Goggiová v sobotu vyhrala štvrtý z piatich zjazdov v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára. Na domácej trati v Cortine d´Ampezzo zdolala o 20 stotín sekundy Rakúšanku Ramonu Siebenhoferovú.

Tretia skončila Češka Ester Ledecká (+0,26 s). Slovenka Petra Vlhová ani líderka celkového poradia SP Mikaela Shiffrinová z USA neštartovali.

Preteky pre silný vietor na kopci skrátili, najlepšie zjazdárky strávili na trati menej ako 70 sekúnd. Goggiová potvrdila svoju ohromnú formu v zjazde v prebiehajúcej sezóne.

Prvenstvo si pripísala aj napriek tomu, že na trati urobila dve výrazné chyby a vyšla z ideálnej stopy. Podarilo sa jej triumfovať vždy, keď v kráľovskej disciplíne preťala cieľovú čiaru. Pred týždňom v Zauchensee súťaž nedokončila.

Goggiová v cieli neskrývala nadšenie, že sa dokázala opäť vrátiť na víťaznú vlnu. "Verím, že toto je najlepší deň mojej kariéry. Je úžasné vrátiť sa takýmto spôsobom po páde v Zauchensee. Fúkalo, viditeľnosť nebola dobrá. Bola to divoká jazda, ale skvelá. Super deň," tešila sa Talianka podľa APA.

Víťazka z rakúskeho strediska Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska skončila na 9. mieste s mankom 0,68. Siebenhoferová si po 3. priečke v Zauchensee pripísala druhé pódiové umiestnenie v sezóne.

Športová obojživelníčka Ledecká zaznamenala najlepší výsledok v sezóne v alpskom lyžovaní, no v snoubordingu už stála dvakrát na pódiu. Triumf v paralelnom obrovskom slalome dosiahla v decembri práve v Cortine.

Goggiovej po zisku stovky bodov naďalej patrí 3. priečka v celkovom hodnotení, na druhú Petru Vlhovú stráca 160 bodov. Na čele je s náskokom 37 bodov Shiffrinová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Po jazde sa zvalila na zem. Goggiová napriek chybám zvíťazila v Cortine