Nedali sa zaočkovať, a tak sa v Lake Louise dvojica Švajčiarov nadol nespustí

Švajčiar Urs Kryenbühl.
Švajčiar Urs Kryenbühl. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. nov 2021 o 21:01

Je to tvrdý úder priamo do pretekárskeho srdca.

BRATISLAVA. Úvodné troje preteky v kĺzavých disciplínach mužov v novom ročníku Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní budú v závere novembra v kanadskom Lake Louise bez švajčiarskej dvojice Urs Kryenbühl, Ralph Weber.

Nedostali povolenie na vstup do Kanady, lebo nie sú zaočkovaní dvoma dávkami proti koronavírusu. A práve to je súčasná podmienka na vstup cudzincov do Kanady.

"Toto je príliš tvrdý úder priamo do môjho pretekárskeho srdca, som sklamaný z postoja Medzinárodnej lyžiarskej federácie," napísal Urs Kryenbühl na instagramovom profile.

Pätnásty najlepší zjazdár uplynulej sezóny SP sa domnieval, že FIS môže v takom prípade zasiahnuť a presunúť preteky do inej krajiny, kde nie sú také striktné pravidlá pre vstup nezaočkovaných cudzincov.

"Je to zvláštne rozhodnutie, podľa ktorého všetci neočkovaní sú potenciálni nosiči vírusu a očkovaní nie," vyhlásil Ralph Weber, juniorský majster sveta v super G z roku 2012, na webe rp-online.de.

Obaja Švajčiari sa nenechali zaočkovať aj preto, že v uplynulých mesiacoch prekonali koronavírus a podľa ich názoru si vytvorili dostatočné množstvo protilátok.

"Moje telo dostalo šancu vytvoriť si protilátky, keďže niekoľko dní bojovalo s vírusom," doplnil Weber.

V Lake Louise budú súťažiť muži 26.- 28. novembra vo dvoch zjazdoch a jednom superobrovskom slalome.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Nedali sa zaočkovať, a tak sa v Lake Louise dvojica Švajčiarov nadol nespustí