Vlhová mala fantastický záver, dosiahla druhé víťazstvo v sezóne

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší v cieli z víťazstva v Soldeu.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší v cieli z víťazstva v Soldeu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|18. mar 2023 o 14:10 (aktualizované 18. mar 2023 o 14:50)

Na pódium poskočila aj Mikaela Shiffrinová.

Finále Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní

Ženy - slalom v Soldeu:

1.

Petra Vlhová

Slovensko

1:51,38 min

2.

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 0,43 s

3.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,86 s

4.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 1,53 s

5.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 1,84 s

6.

Jessica Hilzingerová

Nemecko

+ 2,41 s

7.

Martina Dubovská

Česko

+ 2,49 s

SOLDEU. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa stala víťazkou sobotňajšieho slalomu Svetového pohára v andorrskom stredisku Soldeu.

Po prvom kole mala pred druhou Chorvátkou Leonou Popovičovou náskok 32 stotín sekundy, no po chybe približne v polovici trate oň prišla.

Na predposlednom a tiež na poslednom medzičase strácala Slovenka zhodne osem stotín, ale záverečnú časť trate zvládla fantasticky. Dokázala správne pustiť lyže a napokon mala v tomto úseku druhý najlepší čas.

Napokon zdolala Popovičovú o 0,43 sekundy a v celkovom poradí disciplíny obsadila tretie miesto. Už istá víťazka disciplíny a tiež držiteľka veľkého glóbusu Mikaela Shiffrinová sa v sobotu musela uspokojiť s bronzovou pozíciou.

"Víťazstvo chutí naozaj výborne, pretože vyhrať po takej sezóne... Nebola zlá, ale bola hore-dole. V predchádzajúcich pretekoch som sa cítila dobre, ale vypadla som ... Dnes mi vyšlo prvé kolo, v druhom to bol boj.

Nemyslela som si, že budem prvá, som teda šťastná. Bojovala som až do cieľa a keď som videla jednotku, boli to neopísateľné pocity.

Pred mojou jazdou v druhom kole vyšlo slniečko a ja som si na štarte povedala, že dnes je môj deň," povedala Vlhová v prenose JOJ Šport.

Mikaela Shiffrinová gratuluje Petre Vlhovej k víťazstvu v Soldeu.
Mikaela Shiffrinová gratuluje Petre Vlhovej k víťazstvu v Soldeu. (Autor: TASR/AP)

Najlepší výsledok v kariére dosiahla Slovenka reprezentujúca Česko Martina Dubovská, ktorá si polepšila o jedenásť miest na konečnú siedmu priečku.

Vlhová v tejto sezóne dosiahla druhý triumf, predtým zvíťazila v slalome v rakúskom Flachau. V tomto ročníku má na konte deväť pódiových umiestnení.

V celej kariére už nazbierala 28 triumfov vo Svetovom pohári, z toho 19 v slalome. Dovedna dosiahla už 66 pódií, z nich 41 v slalome.

Vďaka zisku 100 bodov sa Slovenka vrátila do boja o druhé miesto v celkovom poradí. Na Laru Gutovú-Behramiovú stráca už len 42 bodov.

Ženskú časť sezóny SP ukončí nedeľňajší obrovský slalom.

"Petra dosiahla dôležité víťazstvo, pretože ukončiť náročnú sezónou, akou bola táto, je mimoriadne potrebné. Gratulujem Petre k jej výkonu, teraz nás ešte čakajú jedny preteky," povedal po Vlhovej tréner Mauro Pini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová mala fantastický záver, dosiahla druhé víťazstvo v sezóne