Shiffrinová sa stala rekordérkou, Vlhovej tesne ušlo ďalšie pódium

Američanka Mikaela Shiffrinová vyhrala rekordné 83. preteky vo Svetovom pohári.
Američanka Mikaela Shiffrinová vyhrala rekordné 83. preteky vo Svetovom pohári. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. jan 2023 o 14:25 (aktualizované 24. jan 2023 o 14:50)

Americká lyžiarka vyhrala v Kronplatzi obe kolá.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kronplatz

Ženy - obrovský slalom:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

2:00,61 min

2.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,45 s

3.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 1,43 s

4.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,65 s

5.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 1,89 s

6.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 2,05 s

KRONPLATZ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v utorňajšom obrovskom slalome v talianskom stredisku Kronplatz nepopulárne štvrté miesto.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka využila fakt, že trať druhého kola staval jej tréner Mauro Pini a oproti prvému kolu si dokázala polepšiť o dve pozície.

"Prvé kolo nebolo dobré, vôbec mi nesadlo. V druhom kole som sa snažila spraviť aspoň niečo, ale napokon je z toho štvrté miesto.

Nemali sme na druhé kolo nič pripravené, ale tréner pochopil, že to treba postaviť viac zatočené, lebo prvé kolo bolo veľmi otvorené. Teraz sa musím čo najlepšie pripraviť na zajtra," zhodnotila pre JOJ Šport.

Osamostatnila sa tak na čele tohto hodnotenia, doteraz sa o rekord delila s krajankou Lindsey Vonnovou. Zároveň ju už len tri prvenstvá delia od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka (86).

"Dnes ráno som videla, že tieto preteky budú dobré. Vydarilo sa mi prvé kolo, čo bolo rozhodujúce. Ťažko sa mi to hodnotí, musím spracovať emócie," uviedla po pretekoch v rozhovore pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu (FIS).

Najviac víťazstiev získala Američanka v slalome (51), 18 pridala v "obráku", 5 v super-G, po 3 v zjazde a paralelných mestských pretekoch, 2 v paralelných slalomoch a 1 kombinácii. K tomu pridala aj 24 druhých a tretích miest.

Druhá skončila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,45 s) a tretia Talianka Federica Brignoneová (+1,43 s).

Shiffrinová si v Kronplatzi pripísala druhý triumf v kariére, v minulosti tam triumfovala aj januári 2019. Vlhová v tomto stredisku zaznamenala druhýkrát štvrtú pozíciu, rovnako štvrtá tam bola aj v spomenutom roku 2019.

V Kronplatzi sa uskutoční ďalší obrovský slalom aj v stredu, počas víkendu sa lyžiarky presunú do Česka a v Špindlerovom Mlyne absolvujú dva slalomy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová sa stala rekordérkou, Vlhovej tesne ušlo ďalšie pódium