Chyba ju stála veľa času. Vlhová má na Shiffrinovú výraznú stratu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. jan 2023 o 10:55 (aktualizované 25. jan 2023 o 12:00)

Petra Vlhová figuruje na siedmom mieste.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kronplatz

Ženy - obrovský slalom, 1. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:00,56 min

2.

Sara Hectorová 

Švédsko

+ 0,51 s

3.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,65 s

4.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,72 s

5.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,90 s

6.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 1,05 s

7.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,22 s

KRONPLATZ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa umiestnila na siedmom mieste v rámci prvého kola obrovského slalomu v talianskom Kronplatzi.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša chcela vylepšiť štvrté miesto z utorkových pretekov, ale v spodnej časti trate sa nevyhla pomerne výraznej chybe.

Najmä tá spôsobila, že strata na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú je znovu viac ako jedna sekunda, konkrétne až 1,22 sekundy. 

"Mali sme aj s Maurom zmiešané pocity. Dve pasáže nám stále unikajú, niektoré sú zase dobré. Štart je, neviem prečo, stále pomalý.

Navyše, v tejto jazde aj prejazd spodnou časťou nebol dobrý. Pohyb rukami bol enormný, ale nohy boli pasívne," povedal pre JOJ Šport tréner Matej Gemza,

Spomedzi všetkých pretekárok sa iba rekordérka Shiffrinová dokázala dostať pod hranicu 61 sekúnd. S odstupom 51 stotín je druhá Švédka Sara Hectorová a tretie miesto momentálne patrí domácej Marte Bassinovej.

Druhý obrák v Kronplatzi bol náhradou za preteky v Špindlerovom Mlyne, ktoré zrušili, aby vznikol v českom stredisku priestor pre ďalší slalom.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu (streda)

Pri prvých číslach vládla na štarte hmla, ktorá sa postupne rozplynula, podložka na zjazdovke Erta bola aj vďaka mínusovým teplotám lepšia ako v utorok.

Vlhová so štartovým číslom 5 predvádzala od úvodu plynulú jazdu, postrážila si aj kritickú červenú bránku v strmine, kde zvolila vyšší nájazd a na treťom medzičase bola priebežne tretia so stratou 0,48 s na Shiffrinovú.

V záverečnom sektore však urobila veľkú chybu a v cieli mala vyše sekundové manko. "Ešte sme spolu neboli, ale cítim s ňou. Nikto z nás nie je spokojný a musíme niečo zmeniť, aby sme to zlepšili," dodal Gemza.

Druhé kolo obrovského slalomu v Kronplatzi je na programe o 13:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Chyba ju stála veľa času. Vlhová má na Shiffrinovú výraznú stratu