Vlhová mení program. Na MS nebude obhajovať jednu z medailí

Petra Vlhová so striebornou medailou na MS v zjazdovom lyžovaní 2021 v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo.
Petra Vlhová so striebornou medailou na MS v zjazdovom lyžovaní 2021 v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. feb 2023 o 11:45

Príčinou sú aj zdravotné obmedzenia.

BRATISLAVA. Petra Vlhová vynechá na MS vo francúzskych strediskách Courchevel a Méribel okrem rýchlostných disciplín aj alpskú kombináciu.

Jej tím o tom informoval v oficiálnom stanovisku.

„Vzhľadom na zdravotné obmedzenia a komplikácie v posledných týždňoch, pre ktoré sa nám nepodarilo plnohodnotne trénovať rýchlostné disciplíny, sme sa rozhodli pre úpravu Petrinho súťažného programu na MS v Meribel.

V pretekoch alpskej kombinácie a super-G štartovať nebudeme a takto získaný čas využijeme na dotrénovanie kondičných a technických aspektov výkonu, aby sme boli plne pripravení na pre nás najdôležitejšie disciplíny - obrovský slalom a slalom," skonštatoval Mauro Pini, hlavný tréner Ski Team Vlha.

Už dávnejšie bolo zrejme, že Vlhová vynechá na MS zjazd a menej pravdepodobná bola jej účasť v super-G. V tejto sezóne išla tieto disciplíny iba vo švajčiarskom St. Moritzi, no v oboch prípadoch svoju jazdu nedokončila.

Svetový šampionát je na programe od 6. do 19. februára, pričom práve v alpskej kombinácii žien sa rozdá prvá medailová kolekcia.

Na predošlých MS v Cortine d’Ampezzo v roku 2021 získala Slovenka dve strieborné medaily, keď bola druhá v slalome a tiež v kombinácii.

Alpská kombinácia jej mala vyhovovať, keďže najmä v jej technickej časti (slalom) má Vlhová oproti kvalitným zjazdárkam veľkú výhodu.

Zaujímavosťou je, že kombináciu Vlhová vynechala aj na ZOH v Pekingu.

Vlhová absolvovala doposiaľ na MS v zjazdovom lyžovaní štrnásť pretekov, z toho trinásť individuálnych. Získala šesť medailí, vrátane tej zlatej v obrovskom slalome v roku 2019 vo švédskom Aare.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová mení program. Na MS nebude obhajovať jednu z medailí