Talianky hľadali v Argentíne istotu na lyžiach. Súperku Vlhovej trápi koleno

Talianska lyžiarka Federica Brignoneová.
Talianska lyžiarka Federica Brignoneová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|27. sep 2022 o 07:00

Vrcholom lyžiarskej sezóny sú majstrovstvá sveta v Courcheveli.

BRATISLAVA. Do začiatku novej lyžiarskej sezóny ostáva necelý mesiac. Prvé preteky obrovského slalomu v Söldene sú na programe 22. októbra. 

Väčšina elitných lyžiarok sa stretla na druhom konci sveta v argentínskom mestečku Ushuaia. V stredisku Cerro Castor sa pripravovali na prírodnom snehu, čo je veľmi dobré na testovanie materiálu. Nadmorská výška je takisto podobná, ako pri pretekoch Svetového pohára. 

Zatiaľ čo Petra Vlhová s prípravou v Argentíne finišuje, ostatné súperky už tréningový blok na južnej pologuli uzavreli. 

Tréning s priateľom

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu Mikaela Shiffrinová trénovala v spoločnosti priateľa Aleksandra Aamodta Kildeho v Čile. 

„Mám za sebou super produktívny niekoľkotýždňový kemp v Čile,“ ďakovala na sociálnych sieťach. Dvadsaťsedemročná lyžiarka sa pred pár dňami vrátila domov do Colorada a chvíle voľna si spestrila návštevou zápasu NFL. 

Počet víťazstiev v SP:

Ingemar Stenmark 86
Lindsey Vonnová 82
Mikaela Shiffrinová 74

Petra Vlhová 26

Americká reprezentantka má v budúcej sezóne na dosah rekord Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári. Švéd vyhral 86 pretekov. Shiffrinová o dvanásť menej. 

V závere sezóny ukázala, že dominuje aj v rýchlostných pretekoch. Vo finále Svetového pohára v Courcheveli ovládla zjazd a v super-G obsadila druhé miesto. 

Talianky necítia istotu

Talianky trénovali v Argentíne až päť týždňov. Trojica Marta Bassinová, Federica Brignoneová a Sofia Goggiová strávila na snehu až 25 dní a trénovala všetky alpské disciplíny. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Talianky hľadali v Argentíne istotu na lyžiach. Súperku Vlhovej trápi koleno