Vlhová si v Courcheveli opäť vyskúša Piniho trať. Naposledy sa súperkám vzdialila

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|19. dec 2023 o 15:45

Na programe je nočný slalom.

COURCHEVEL. Petra Vlhová bude mať v predvianočnom slalome vo francúzskom stredisku Courchevel miernu výhodu. 

Trať prvého kola štvrtkových pretekov postaví jej švajčiarsky tréner Mauro Pini, ktorý sa ju pokúsi čo najviac prispôsobiť slovenskej lyžiarke. Druhé kolo bude v réžii iného švajčiarskeho trénera Christopha Kienzla. 

Naposledy staval Vlhovej tréner trať v prvom kole obrovského slalomu v Mont-Tremblante. Slovenská lyžiarka ho dokázala vyhrať. Na jej výkon nadviazali iba Mikaela Shiffrinová a Lara Gutová Behramiová. 

Svetový pohár v Courcheveli 2023

Štvrtok 21. decembra 2023:

Slalom: 1. kolo 17:45, 2. kolo 20:45

/preteky vysielajú stanice JOJ Šport, ČT Sport, Eurosport 1 a ORF 1/

„Teoreticky to môže byť výhoda, ale Mauro je ten typ trénera, ktorý sa nebojí postaviť aj ťažšiu trať. Dokáže si to zobrať na seba. Som technická pretekárka a veríme, že dokážem zajazdiť aj ťažšiu trať. Snažíme sa ísť touto cestou. 

Beriem to pozitívne a nie negatívne. Nie som z toho v strese, že môj tréner stavia trať,“ vysvetlila pred pretekmi v kanadskom stredisku Vlhová. 

Tréner Pini je známy tým, že pretekárske trate stavia náročnejšie. „To, ako Mauro zatočil tri brány je výzva,“ reagoval na jeho stavbu v obrovskom slalome expert Karol Král. 

„Vrchnú časť postavil tréner veľmi rytmicky, ale prekvapivo je veľmi zákerná druhá polovica trate,“ uznala bývalá česká lyžiarka Šárka Strachová v štúdiu ČT Sport.

S náročnými podmienkami si neporadilo niekoľko najlepších lyžiarok. Mnoho z nich v cieli zalamovalo rukami a krútilo hlavami. V kritickom úseku vypadli Alice Robinsonová, Maryna Gasienicová-Danielová alebo Julia Scheibová. 

Sara Hectorová nahlas pri jazde vykríkla, pretože nestihla správne načasovať oblúk. 

Rodáčka z Liptovského Mikuláša však nedokázala v druhom kole obrovského slalomu nadviazať na výhodu, keď počas jazdy zápasila s poveternostnými podmienkami a prepadla sa na piatu priečku. 

Vlhová je v poradí slalomu po troch podujatiach so ziskom 180 bodov na treťom mieste. Na čele je Shiffrinová, ktorá vyhrala slalom dvakrát. Slovenka si pripísala víťazstvo v Levi. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová si v Courcheveli opäť vyskúša Piniho trať. Naposledy sa súperkám vzdialila