Česi sa na MS spoliehajú na Ledeckú. V tímovej súťaži však bude chýbať

Ester Ledecká.
Ester Ledecká. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. jan 2021 o 18:34

Líderkou Česka bude spolu s Ledeckou aj Dubovská.

BRATISLAVA. Český zväz lyžovania (SLČR) nominoval na blížiaci sa svetový šampionát v alpských disciplínach v talianskej Cortine d'Ampezzo (7.- 21. 2. 2021) desať pretekárov.

Medzi šiestimi ženami nechýbajú elitná zjazdárka Ester Ledecká a slalomárka slovenského pôvodu Martina Dubovská.

Práve ony dve budú líderkami výpravy na šampionáte, ktorý sa uskutoční za prísnych bezpečnostných a epidemiologických opatrení v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu.

Ledecká v tejto sezóne Svetového pohára má na konte šesť umiestnení v prvej sedmičke výsledkovej listiny v kĺzavých disciplínach vrátane víťazstva v super G vo Val d'Isere. V hodnotení zjazdu v SP jej patrí štvrtá a v super-G piata priečka.

Dubovská sa zasa v slalome môže pochváliť desiatym aj sedemnástym miestom v pretekoch o krištáľové glóbusy.

Česi posielajú do Dolomitov aj Gabrielu Capovú, Terezu Novú, Elese Sommerovú, Zazie Humlovú, Kryštofa Krýzla, Ondřeja Berndta, Jana Zabystřana a Tomáša Klinského.

Pre tímovú súťaž údajne nemôžu rátať s Ledeckou a otáznik visí aj nad účasťou Dubovskej, ktorá má problémy s chrbtom. Informuje o tom web czech-ski.com.

"Jedna vec sú ambície Ester, ktorá má na úplne najvyššie méty, a druhá vec sú ciele tímu ako celku. Z tohto pohľadu považujem výsledok do desiateho miesta za bombastický a všetko do pätnástky za veľký úspech. V tímovej súťaži by som nás rád videl vo štvrťfinále," vyhlásil Ladislav Forejtek, šéf Úseku alpských disciplín SLČR na zväzovom webe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Česi sa na MS spoliehajú na Ledeckú. V tímovej súťaži však bude chýbať