Bývalý tréner Shiffrinovej má novú prácu. Kto si ho nakoniec ulovil?

Mikaela Shiffrinová po boku trénera Mikea Daya.
Mikaela Shiffrinová po boku trénera Mikea Daya. (Autor: Twitter/Aol)
Sportnet|23. mar 2023 o 11:05

Bude pôsobiť v meste, kde žije.

BRATISLAVA. Bývalý tréner americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej si našiel novú prácu. Mike Day prevezme prípravu mladých talentov v Mount Mansfielf Academy v štáte Vermont. 

Bude mať na starosti študentov v každej vekovej skupine a pomáhať rozvoju trénerského personálu. V mestečku Stowe, kde sa akadémia nachádza, Day žije už dvadsať rokov. 

„Som nadšený, že sa môžem pripojiť k akadémii a pracovať na formovaní novej generácie elitných pretekárov v alpskom lyžovaní.

Po rokoch práce s americkým tímom sa nesmierne teším, že prenesiem svoje skúsenosti na mladých pretekárov,“ zverejnila stránka skiracing. 

Dlhoročný tréner pôsobil po boku Shiffrinovej sedem sezón. Počas úspešnej spolupráce dosiahli na 65 z 88 víťazstiev v prestížnom seriáli. 

Predtým trénoval Bodeho Millera a Teda Ligetyho.  

Držiteľa veľkého krištáľového glóbusu všetkých šokovala, keď sa s Dayom rozlúčila uprostred MS. O deň neskôr získala zlatú medailu v obrovskom slalome. 

„Mike je z toho zronený. Sedem rokov tvrdo drel, aby sa jeho zverenkyňa mohla realizovať. K ukončeniu došlo bez akejkoľvek diskusie.

Nemalo to štýl,“ komentoval pre Sportnet ukončenie spolupráce tréner Pavel Šťastný, ktorý pôsobí na škole v Killingtone a s Dayom sa dôverne pozná. 

Novou trénerkou Shiffrinovej bude Karin Harjo, ktorá minulú sezónu viedla kanadský ženský tím. Bola jediná žena v prestížnom seriáli, ktorá zastávala túto funkciu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bývalý tréner Shiffrinovej má novú prácu. Kto si ho nakoniec ulovil?