Úprimná spoveď Magoniho bývalej zverenkyne: Stratila som chuť súťažiť

Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová pred odchodom na sústredenie do Argentíny.
Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová pred odchodom na sústredenie do Argentíny. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|4. nov 2022 o 17:50

Metu Hrovatovú trénoval vlani bývalý tréner Petry Vlhovej.

BRATISLAVA. Nie je to tak dávno, čo slovinská lyžiarka Meta Hrovatová ukončila aktívnu kariéru. S priaznivcami sa rozlúčila na sociálnych sieťach emotívnym príspevkom. 

Dvadsaťštyriročnú reprezentantku vyspovedala expertka švajčiarskej televízie Tina Weiratherová. Lichtenštajnčanka skončila s profesionálnym lyžovaním pred dva a pol rokmi. 

„Som trochu nervózna,“ uviedla hneď po spojení Hrovatová. 

Nervozita z nej však postupne opadla. Nádej slovinského lyžovania sa v úprimnej spovedi rozpovedala, s čím všetkým bojovala posledné roky, čo pre ňu lyžovanie znamenalo a ako sa cíti desať dní po rozhodnutí o konci kariéry. 

Frustrácia z neúspechu

Meta Hrovatová na sebe vždy tvrdo pracovala. Lyžovaniu sa venovala stopercentne. Vyrastala v dedinke Podkoreň pri Kranjskej Gore, kde zaznamenala aj najväčšie úspechy v Svetovom pohári. 

VIDEO: Meta Hrovatová v rozhovore s Tinou Weiratherovou

„Narodila som sa pre lyžovanie. Som veľmi súťaživá a preteky som si užívala od mladého veku. Na lyžiach som sa cítila slobodne.

S každým jedným oblúkom som bola spätá. Je to nádherný šport. Takisto som mala veľmi rada tréning. Čím tvrdší tréning, tým som si ho viac užívala,“ prezradila.

Posledné roky však nepriniesli úspechy, v ktoré špecialistka na technické disciplíny dúfala. „Problém je, že nie som trpezlivá, aby som čakala na zlepšenie niekoľko rokov. Chcem vidieť výsledky hneď.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Úprimná spoveď Magoniho bývalej zverenkyne: Stratila som chuť súťažiť