Mala veľký potenciál, ktorý videl aj Magoni. Hrovatová stratila túžbu víťaziť

Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová sa teší v cieli 2. kola obrovského slalomu Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore
Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová sa teší v cieli 2. kola obrovského slalomu Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore (Autor: TASR)
Nikola Baďová|24. okt 2022 o 22:15

Petra Vlhová prišla o vážnu konkurentku.

BRATISLAVA. Deň po veľkom úspechu Žana Kranjeca a skvelom umiestnení Štefana Hadalina v úvodných pretekoch obrovského slalomu v Söldene prišlo Slovinsko o veľkú hviezdu. 

Zatiaľ čo Kranjec oslavoval druhé miesto a Hadalin návrat do najlepšej desiatky, Meta Hrovatová zápasila so životným rozhodnutím. 

Dvadsaťštyriročná lyžiarka šokovala správou o konci kariéry pre neustále problémy so zranením.

Obrovský potenciál

Hrovatová patrila k najväčším talentom slovinského alpského lyžovania. Skôr sa naučila jazdiť na lyžiach ako chodiť. Vyrastala v dedinke Podkoreň pri Kranjskej Gore.

 Na juniorskom šampionáte získala dve strieborné medaily a dvakrát sa stala juniorskou majsterkou v slalome. 

V Svetovom pohári debutovala v roku 2015 vo veku sedemnásť rokov. Prvé body získala ďalšiu sezónu v Semmeringu za 28. miesto v slalome. 

V devätnástich rokoch už obsadila tretie miesto v pretekoch obrovského slalomu v Lenzerheide. 

Odvtedy stála Slovinka na stupňoch víťazov ešte trikrát a vždy sa tešila z tretieho miesta. Naposledy to bolo vo finále Svetového pohára v Lenzerheide 2021.

Okrem Švajčiarska sa jej darilo aj v domácom stredisku Kranjska Gora, kde dva roky po sebe obhájila tretiu priečku. V jednom prípade zdieľala pódium aj so slovenskou reprezentantkou Petrou Vlhovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Mala veľký potenciál, ktorý videl aj Magoni. Hrovatová stratila túžbu víťaziť