Na legendárnej zjazdovke zdolal lídra SP. Zjazd v Kitzbüheli vyhral Feuz

Beat Feuz.
Beat Feuz. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. jan 2022 o 15:00 (aktualizované 23. jan 2022 o 15:47)

Odermatt zaostal o 21 stotín.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kitzbühel (Rakúsko)

Muži - zjazd:

1.

Beat Feuz

Švajčiarsko

1:56,68 min

2.

Marco Odermatt

Švajčiarsko

+ 0,21 s

3.

Daniel Hemetsberger

Rakúsko

+ 0,90 s

KITZBÜHEL. Švajčiarsky lyžiar Beat Feuz triumfoval v nedeľnom zjazde Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli.

Na legendárnej zjazdovke Streif prekonal o 21 stotín sekundy krajana a suverénneho lídra celkového hodnotenia Svetového pohára Marca Odermatta, tretie miesto obsadil domáci Daniel Hemetsberger s odstupom 0,90 s.

Slovensko nemalo v prestížnej súťaži zastúpenie. Tridsaťštyriročný Švajčiar dosiahol na slávnom podujatí tretí triumf v kariére, keď minulý rok dokázal v rakúskom stredisku vyhrať oba zjazdy.

Rekordérom Streifu je s piatimi víťazstvami jeho krajan Didier Cuche. Feuz celkovo vyhral vo Svetovom pohári v kariére už 13 zjazdov, pridal k nim aj tri triumfy v super-G.

Víťaz využil to, že Odermatt urobil chybu v spodnej časti. On sám išiel na jeho úrovni, no v kľúčových pasážach bol o čosi presnejší.

"Bola to náročná jazda, ak to môžem takto hneď povedať. Ale bola dobrá. Išiel som až dolu bez väčších chýb. Jasné, my Švajčiari sme tu chceli vyhrať, s Marcom sme mali plán, fungovali nám lyže a vyšlo to," citoval víťaza portál laola1.at.

"Zaostal som o dve desatiny. Ale som šťastný za druhé miesto. Sme s Beatom na pódiu na dvoch najvyšších priečkach. Pre neho je to tu už tretie víťazstvo, naozaj pekný moment. Bol som už pripravený na prvý triumf v zjazde, ešte tomu však čosi chýba," povedal Odermatt.

V nedeľu súťažiacim situáciu znepríjemňovala nižšia viditeľnosť, v hornej pasáži bola hmla.

S náročnými podmienkami sa dobre vyrovnal na radosť domácich divákov Hemetsberger, ktorý však už stratil na víťaza takmer sekundu. Víťaz piatkového zjazdu Aleksander Aamodt Kilde z Nórska skončil šiesty (+ 1,23 s).

V piatok pre silný vietor vo vrchnej časti organizátori skrátili trať. V nedeľu sa štartovalo na celej zjazdovke, no postupne sa stmievalo. Feuz, ktorý v piatok skončil na 8. mieste, v tejto sezóne slávil prvý zjazdársky úspech.

Na konte mal tri tretie miesta, druhý bol vo Wengene. Životný úspech si tretím miestom vybojoval Hemetsberger, vo veku 30 rokov bol doteraz v súťažiach Svetového pohára len trikrát v prvej desiatke.

Najvyššie na štvrtej pozícii skončil v tohtoročnom zjazde vo Wengene, resp. v novembrovom zjazde v Bormiu.

Priebežné poradia

Celkové poradie (po 24 z 35 súťaží):

1.

Marco Odermatt

Švajčiarsko

1200 b

2.

Aleksander Aamodt Kilde

Nórsko

825 b

3.

Matthias Mayer

Rakúsko

692 b

Poradie zjazdu (po 8 z 10 súťaží):

1.

Aleksander Aamodt Kilde

Nórsko

445 b

2.

Beat Feuz

Švajčiarsko

437 b

3.

Matthias Mayer

Rakúsko

402 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Na legendárnej zjazdovke zdolal lídra SP. Zjazd v Kitzbüheli vyhral Feuz