Andreas Žampa neudržal sekundový náskok, na pódiu sa však stretol s bratom Teom

Andreas Žampa.
Andreas Žampa. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|13. feb 2024 o 15:10

Žampovci uspeli v obrovskom slalome v rámci pohára FIS.

FIS - Szczawnica (Poľsko)

Muži - obrovský slalom, 1.+2. kolo:

1.

Wojcieh Galuszka

Poľsko

1:44,95 min

2.

Andreas Žampa

Slovensko

+ 0,34 s

3.

Teo Žampa

Slovensko

+ 0,80 s

SZCZAWNICA. Andreas Žampa pokračuje vo výborných výsledkoch aj v pretekoch kategórie FIS.

V poľskom stredisku Szczawnica sa zúčastnil na pretekoch obrovského slalomu. Tridsaťročný lyžiar mal po prvom kole výhodnú pozíciu. Skončil na prvom mieste s takmer sekundovým náskokom pred domácim pretekárom.

Slovenský reprezentant však v druhom kole stratil celý svoj náskok a prepadol sa na druhú priečku. Preteky vyhral Wojcieh Galuszka.

Andreasa na pódiu doplnil jeho mladší brat Teo, ktorý sa na tretie miesto vyšvihol vďaka najrýchlejšej jazde v druhom kole.

Prostredný z bratskej trojice počas posledného víkendu bodoval po viac ako dvoch rokoch v obrovskom slalome v kolotoči Svetového pohára v Bansku.

Naposledy bodoval 20. decembra 2021 v Alta Badii, keď skončil na 23. priečke.

V druhom kole obráku v bulharskom stredisku si vylepšil pozíciu o tri priečky a posunul sa na 24. miesto. Naviac zašiel siedmy najrýchlejší čas v 2. kole, v ktorom stratil iba sedem stotín sekundy na víťazného Marca Odermatta. 

„Veľmi ma teší, že som sa umiestnil medzi elitnou tridsiatkou a po viac ako dvoch rokoch som sa dostal na body. Aj keď boli horšie dni, tak stále som na sebe tvrdo pracoval a veril som, že to príde. Je to pre mňa krok vpred,“ uviedol slovenský reprezentant.

Najbližšie sa Andreas Žampa predstaví na pretekoch Svetového pohára v zámorí, kde sa predstaví v Palisads Tahoe a Aspene. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Andreas Žampa neudržal sekundový náskok, na pódiu sa však stretol s bratom Teom