Rozhodca trestal Žilinu za filmovanie, ale brutálny faul Dána si nevšimol

Nikolas Špalek strieľa vedúci gól. Žilina však napokon prehrala o dva góly.
Nikolas Špalek strieľa vedúci gól. Žilina však napokon prehrala o dva góly. (Autor: SITA)
Pavol Spál|12. júl 2017 o 23:55

MŠK Žilina v prvom stretnutí druhého predkola Ligy majstrov prehrala doma s FC Kodaň 1:3. Vybrali sme sedem momentov, ktoré ukázal zápas.

BRATISLAVA. Futbalisti Žiliny mali úvodný zápas druhého predkola Ligy majstrov proti FC Kodaň veľmi dobre rozbehnutý. Viedli 1:0 a súper mal navyše hrať bez vylúčeného hráča. Rozhodca si však jeho zákerný zákrok nevšimol.

Naopak, zakrátko bol vylúčený Žilinčan Káčer a slovenský majster sa rozsypal. Čo ukázal zápas a aké sú šance Žiliny pred odvetou?

1. Do vylúčenia to bola vyrovnaná partia

Podľa rozpočtu, hodnoty kádra a tiež skúseností bola FC Kodaň jasným favoritom, napriek tomu sa hrala dve tretiny súboja vyrovnaná partia. Žilinčania mali hlavne v prvom polčase mierne navrch a viedli.

„Prvý polčas sme si predstavovali inak. V určitých pasážach nás Žilina prehrávala, hrala výborne kombinačne,“ priznal v rozhovore pre RTVS Ján Greguš, Slovák v službách FC Kodaň.

Domáci solídne kombinovali a vedeli vpredu podržať loptu. V jej držaní mali celkovo Žilinčania mierne navrch v percentuálnom pomere 52:48. „V druhom polčase sme zmenili taktiku. Po červenej karte sme už dominovali,“ dodal Greguš.

2. Káčer filmoval a bol vylúčený

V 61. minúte za stavu 1:0 pre Žilinu spadol Miroslav Káčer hlúpo a teatrálne v šestnástke súpera, za simulovanie dostal druhú žltú kartu a bol vylúčený. Na tom, že šlo o kľúčový moment, sa zhodli všetci.

„Červená karta rozhodla. V takomto momente zápasu to bol bod obratu,“ priznal tréner Kodane Stale Solbakken.

Strelila vedúci gól. Pozrite si, ako Žilina prehrala doma s Kodaňou: fotogaléria

18.7.2017

„Tým momentom sme stratili zápas,“ tvrdil aj tréner Žiliny Adrián Guľa. Káčera, ktorý bol v kádri Slovákov aj na nedávnych majstrovstvách Európy do 21 rokov, nešetril ani spolukomentátor RTVS Ladislav Borbély.

„Mal už žltú kartu, ale teatrálne padol. Bolo to z jeho strany zbytočné, detinské a naivné. Jediné, čo ho ospravedlňuje, je jeho vek,“ vravel Borbély.

„Myslím, že to nebolo na penaltu, ale ani na červenú kartu. Na tejto úrovni sa s nami nikto nemazná,“ reagoval Guľa.

3. Rozhodca prehliadol brutálny faul

Ďalší zlomový moment prišiel ešte pred vylúčením Káčera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Rozhodca trestal Žilinu za filmovanie, ale brutálny faul Dána si nevšimol