Žilina prvý duel v Lige majstrov nezvládla a prehrala o dva góly

Hráči FC Kodaň sa radujú s hŕstkou svojich fanúšikov po víťazstve v Žiline.
Hráči FC Kodaň sa radujú s hŕstkou svojich fanúšikov po víťazstve v Žiline. (Autor: TASR)
Sportnet|10. júl 2017 o 06:21

Slovenský majster síce vyhrával, ale po vylúčení Miroslava Káčera inkasoval tri góly.

Liga majstrov 2017/2018 - 2. predkolo:

Prvý zápas:

MŠK Žilina - FC Kodaň 1:3 (1:0)

Góly: 39. Špalek - 68., 73. a 83. Pavlovič

ŽK: Káčer, Diaz - Kvist, ČK: 61. Káčer (Žilina) po 2. ŽK, rozhodoval: Millot (Fr.), 10.023 divákov.

MŠK Žilina: Mandaus - Vallo, Vavro, Králik, Mazáň - Káčer, Diaz, Škvarka - Špalek (85. Chvátal), Otubanjo (57. Šejdajev), Jankauskas (72. Polievka)

FC Kodaň: Olsen - Hogli, Johansson, Boilesen, Bengtsson (66. Kusk) - Verbič, Greguš, Kvist, Toutouh (46. Lüftner) - Sotiriou (75. Santander), Pavlovič

ŽILINA. Domáci futbalisti MŠK Žilina prehrali 1:3 s tímom dánskeho FC Kodaň v stredajšom prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov 2017/2018.

Pred budúcotýždňovou odvetou má v konfrontácii slovenského a dánskeho šampióna navrch mužstvo nórskeho trénera Staaleho Solbakkena.

Strelila vedúci gól. Pozrite si, ako Žilina prehrala doma s Kodaňou: fotogaléria

18.7.2017

Zverenci Adriána Guľu boli v úvodnom polčase aktívnejší, odmenou bol pre nich gól Nikolasa Špaleka v 39. minúte. Po zmene strán a vylúčení Miroslava Káčera Andrija Pavlovič zmazal manko Kodane a neskôr ďalšími dvoma zásahmi otočil výsledok v prospech svojho tímu.

Odveta je na programe v stredu 19. júla o 19:30 v Kodani. Žreb tretieho predkola Ligy majstrov sa uskutoční pred odvetnými súbojmi druhého predkola - v piatok 14. 7. o 12:00 v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Hlasy po stretnutí:

/zdroj: RTVS, TASR/

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Je to príliš krutý rezultát na tejto úrovni. Potrestali nás za vylúčenie. Prvý polčas bol z našej strany výborný, súper bol zaskočený. Čakal však na správny moment, má skúsené mužstvo. Po vylúčení získali viac opraty zápasu.

Futbal je emotívny šport, no nemyslím si, že to bolo na červenú kartu. Káčerovi zatiaľ nebudem nič vyčítať, je krátko po zápase. Je to dobrá skúsenosť do ďalších dní. Do druhého zápasu pôjdeme opäť aktívne, teraz to musíme vstrebať. Rok sme pracovali, aby sme mohli hrať pred takýmito fantastickými fanúšikmi. V odvete sa pokúsime urobiť zázrak."

Stale Solbakken, tréner Kodane: "Červená karta rozhodla. V takomto momente zápasu to bol bod obratu. Obaja už mali za sebou 60 minút a bola už istá únava. V druhom polčase sme zmenili formácie, snažili sme sa niečo so zápasom urobiť, chceli sme byť aktívni.

Z mojej pozície neviem, či to bola zaslúžená červená karta, bol som odtiaľ dosť ďaleko. Žilina nám spôsobila až do vylúčenia problémy na oboch stranách ihriska. Greguš mal aj dobré, aj slabšie momenty."

Veril som, že sa zdvihneme ako tím, Žilina hrala výborne kombinačne.


Ján Greguš, stredopoliar Kodane

Nikolas Špalek, autor žilinského gólu: "Fyzicky sme boli výborne pripravení. V prvom polčase sme boli lepší. Nepočítali sme však s červenou kartou. To nás potom stálo toľko síl, že už sme nedokázali toľko útočiť. Dáni hrali to, čo sme predpokladali. Aj najmenší hráč sa vie presadiť hlavou, to nie je o tej výške."

Aleš Mandous, brankár Žiliny: "Je to smola pre nás. Vyhrávali sme, bohužiaľ, po červenej karte sme to nezvládli a dostali sme tri góly. Ale nevzdávame to. Do Kodane pôjdeme vyhrať a postúpiť."

Ján Greguš, stredopoliar Kodane: "Prvý polčas sme si predstavovali ináč. Dosť nás prečíslovali, cez prestávku sme zmenili taktiku. Po červenej karte sme už dominovali a prichádzali góly. Dúfam, že doma to bude iný zápas. Na začiatku sme si zvykali na umelú trávu. Sme spokojní, že sme to otočili v druhom polčase. Veril som, že sa zdvihneme ako tím, Žilina hrala výborne kombinačne."

Online prenos: MŠK Žilina - FC Kodaň (Liga majstrov 2017/2018, 2. predkolo)

Liga majstrov (predkolá) 2. predkolo 2017/2018
12.07.2017 o 20:15
Žilina
1:3
(1:0, 0:3)
90+4 minúta
Ukončený
Kodaň
Prehľad
Góly: 39. Špalek – 68. Pavlović, 73. Pavlović, 83. Pavlović. ŽK: 35. Káčer (ZIL), 57. Diáz (ZIL) – 51. Kvist (KOD). 2.ŽK=ČK: 62. Káčer (ZIL). Rozhodca: Millot – Pacelli, Luzi. Diváci: 10023.
Prenos
To je odo mňa zo Žiliny na dnes už naozaj všetko, ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc.
Tlačová konferencia trénera MŠK Žilina Adriána Guľu:
"Cítime, že to je dnes krutý výsledok, na takomto fóre sa to však stáva. Ďakujeme fanúšikom, že stáli pri nás, radi by sme ich ocenili. Dnes to však cítim ako krutý výsledok.
Situácia pri červenej karte bola v zápale boja, musíme ju rešpektovať. Musím sa však vrátiť do prvého polčasu, kde sme s tretej minúte spálili veľkú šancu. Takéto detaily rozhodujú zápasy.
Kodaň je kvalitný súper, ktorý v druhom polčase zmenil rozostavenie, dokázal diktovať tempo hry. Nemali však kontrolu nad zápasom, mali trošku viac priestoru po červenej karte Káčera.
Som presvedčený, výkon našich chalanov bol nadštandardný a nechali na trávniku všetky svoje sily. Musia sa však ešte veľa učiť."
V tomto momente sa tlačová konferencia trénera hostí končí, o pár chvíľ prestúpi pred novinárov domáci tréner Adrián Guľa.
Tlačová konferencia trénera hostí Staleho Solbakkena.
"Myslím si, že červená karta mala vplyv. V takom čase už sú oba tímy unavené, my sme však do druhého polčasu zmenili naše formácie a hrali sme aktívnejšie. Ale áno, červená karta bola jedným zo zlomových momentov zápasu.
Mali sme problémy na krídlach, kde si Žilinčania dokázali vytvoriť šance a boli nebezpečnejší. Práve preto sme menili naše formácie.
Ani vo sne sme nečakali, že v Žiline dáme 3 góly, čakal som remízu 0:0, možno 1:1. Dnešný výsledok sme naozaj nečakali.
Výkon Jána Greguša by som hodnotil slovami "hore-dolu. Slabšie momenty striedal s tými lepšími."
Máme tu koniec dnešného zápasu. Žilina prehrala s Kodaňou 1:3. Náš prenos však ešte nekončí, už o pár minút vám prinesieme názory oboch trénerov z tlačovej konferencie.
90+4
Koniec zápasu.
90+3
Rohový kop Žiliny znamenal menší závar v obrane hostí, tá si však napokon poradila.
90+2
Zápas sa už len dohráva, hostia držia loptu na svojich kopačkách, domáci sa ešte snažia ju získať a niečo v útoku vymyslieť.
90+1
Napriek krajne nepriaznivému výsledku oceňujú fanúšikovia Žiliny svojich hráčov mohutným potleskom.
90
V druhom polčase sa budú nadstavovať minimálne štyri minúty.
89
Do konca riadneho hracieho času druhého polčasu ostáva minútka, domáci sú pri lopte a snažia sa ešte v útoku niečo vymyslieť.
88
Každý útok Kodane v týchto momentoch doslova smrdí gólom, verme, že futbalisti MŠK už dnes neinkasujú, aby mali do odvety aspoň teoretickú šancu bojovať o postup.
87
Rohový kop hostí odvrátila obrana Žiliny do bezpečnej vzdialenosti.
86
Pre Juraja Chvátala je to rovnako prvý súťažný zápas v žilinskom drese po príchode zo Sparty Praha.
85
changeStriedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Špalek, prichádza Chvátal.
84
Domáci sú jasne otrasení a v kŕči, napriek tomu sa ešte snažia tlačiť dopredu. Chystajú aj tretie dnešné striedanie, do hry príde Juraj Chvátal.
83
83
goalKodaň dala gól! Nuž a jeden takýto útok im práve vyšiel, pretože po centri z ľavej strany sa hlavičkou presadil znovu ANDRIJA PAVLOVIĆ a zaznamenal tak dnes čistý hetrik.
81
Hostia už sa snažia kombinačne držať loptu na svojich kopačkách a hrozia rýchlymi protiútokmi.
80
Máme pred sebou posledných 10 minút dnešného zápasu a Žilina prehráva s Kodaňou 1:2.
78
Obrovská šanca domáceho tímu, Polievka na ľavej strane vycvičil obrancov, poslal výbornú loptu pred bránku Olsena, no Špalekovi chýbalo azda pol kroka ku zakončeniu.
77
Žilinčania sa snažia, ale už je badať nervozitu na kopačkách. Po odrazenej lopte sa dostal ku strele z dobrej pozície Michal Škvarka, no jeho projektil skončil ďaleko od Olsenovej bránky.
76
Dnešné stretnutie sleduje 10023 divákov.
75
Tak toto sú skutočne smutné momenty pre domácich Žilinčanov, ale tí už dokázali viackrát otočiť vývoj zápasu, spomeňme len domáci zápase s Athleticom Bilbao.
74
changeStriedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Sotiriou, prichádza Santander.
73
73
goalKodaň dala gól! Z ľavej strany smerovala parádna prihrávka hostí do šestnástky Žiliny, nikým nekrytý ANDRIJA PAVLOVIĆ už tak ponúkol Alešovi Mandousovi len rolu sparingpartnera a dostáva svoj tím do vedenia.
72
Pre Róberta Polievku je to premiéra v súťažnom zápase v drese Žiliny po príchode z Dunajskej Stredy, verme teda, že bude víťazná.
71
changeStriedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jankauskas, prichádza Polievka.
70
Veľký závar pred bránkou hostí, obrana Kodane si však napokon horko ťažko poradila.
70
Tak toto sú pre Žilinu pomerne smolné momenty, verme však, že domáci sa otrasú a skúsia ešte s výsledkom niečo urobiť. Do hry sa chystá krídelník Žiliny Róbert Polievka.
68
68
goalKodaň dala gól! Nuž ale tento moment hosťom vyšiel doslova na jednotku, ANDRIJA PAVLOVIĆ loptu zakrútil zo strednej vzdialenosti technicky absolútne parádne a nedal Mandousovi žiadnu šancu.
68
Počasie v Žiline sa pomerne rýchlo umúdrilo, síce ešte prší, ale už len veľmi mierne.
67
changeStriedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Bengtsson, prichádza Kusk.
66
Druhé striedanie v dnešnom zápase chystajú hostia z Kodane, do hry príde Kasper Kusk.
65
Nikolas Špalek je dnes pri chuti, výborne potiahol útok svojho tímu stredom trávnika, no následne mu strela vôbec nesadla na kopačku.
64
Domáci napriek strate jedného hráča stále skúšajú rýchle protiútoky, Jankauskas bol však v tomto momente v postavení mimo hru.
63
Nuž a v Žiline okrem búrky rozhorčenia divákov z červenej karty Káčera začala i tá pravá búrka z oblohy. Aktuálne sa naozaj lejú na trávnik prúdy vody.
62
redCardAfterYellowDruhú žltú a následne červenú kartu dostáva Káčer (MŠK Žilina).
62
importantTak toto je neuveriteľné! Miroslav Káčer po súboji padol v šestnástke hostí, za filmovanie dostal druhú žltú a následne červenú kartu!
61
61
Rohový kop rozohrali Žilinčania nakrátko, znovu im však nevyšiel signál.
60
Máme za sebou hodinu hry, domáci zatiaľ stále vedú nad FC Kodaň 1:0 a čo je potešujúce, v úvode druhého polčasu majú viac z hry než hostia.
58
Na trávniku sa nám začína mierne iskriť, hráči oboch tímov si vôbec nič nedarujú.
57
changeStriedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Otubanjo, prichádza Šejdajev.
57
yellowCardŽltú kartu dostáva Diáz (MŠK Žilina).
56
Hlavičkové zakončenie hostí vedľa ľavej tyče Mandousovej bránky. Žilina však chystá prvé striedanie v dnešnom zápase, do hry sa chystá azerbajdžanský útočný tank v službách Žiliny Ramil Šejdajev.
55
Tvrdý súboj pred šestnástkou domáceho celku, Sotiriou sa porúčal ochotne na trávnik a hostia majú výhodu štandardnej situácie z pomerne dobrej pozície.
54
Dlhý výkop Aleša Mandousa hľadal Yusufa Otubanja na hrote žilinského útoku, na strelca MŠK si však dáva obrana hostí veľký pozor.
53
importantPočas ošetrenia Denisa Vavra však kapitán hostí William Kvist rázne dohovára štvrtému rozhodcovi dnešného zápasu, ktorým je Francúz Brisard, a to je veru dosť netradičný moment.
52
Denis Vavro leží pred šestnástkou Žiliny na trávniku, no zdá sa, že bude v poriadku.
51
Zbytočná žltá karta kapitána hostí Williama Kvista za protesty, nuž, aj toto môže byť ešte dôležitý moment.
51
yellowCardŽltú kartu dostáva Kvist (FC Kodaň).
50
Máme za sebou 50 minút dnešného súboja, Žilina zatiaľ vedie nad Kodaňou 1:0.
49
Lopta sa po zákroku obrancu hostí dostala na kopačku Diáza, ktorý ju vrátil práve Michalovi Škvarkovi. Kapitán Žiliny však už až príliš vymýšľal s kľučkami a tak v súboji prišiel o loptu.
48
Žilina bude zahrávať ďalší rohový kop, k lopta sa stavia kapitán Michal Škvarka.
48
Prvú útočnú akciu hostí v druhom polčase potiahol po ľavej strane Bengtsson, výborne ho však obral o loptu Denis Vavro.
46
Úvodný výkop druhého polčasu patrí futbalistom Kodane. Michael Lüftner, český obranca, ktorý si posilnil Kodaň len pred niekoľkými dňa, si tak v Žiline odbije svoju premiéru v novom drese.
46
changeStriedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Toutouh, prichádza Lüftner.
46
Začal sa druhý polčas.
Štart druhého polčasu sa mierne oddialil, čakali sme totiž na príchod brankára Kodane Robina Olsena.
Oba tímy už prichádzajú na trávnik, o malú chvíľu sa začne druhý polčas dnešného zápasu.

Máme tu záver prvého polčasu, Žilina zásluhou gólu Nikolasa Špaleka z 39. minúty vedie nad FC Kodaň 1:0. Druhý polčas sa začne približne o 21:15.
45
Prvý polčas sa skončil.
44
Z rohového kopu domáci nič zaujímavé nevyťažili, stále však držia loptu na svojich kopačkách.
43
Michal Škvarka sa skúsil presadiť individuálne, posadil jedného z obrancov hostí doslova na zadok, následne však ďalší obranca obetavo zblokoval strelu kapitána Žiliny na rohový kop.
42
Domáci však dávajú pozor aj na defenzívu, čo je práve v pohárových zápasoch veľmi doležitý faktor. O postupe môže rozhodnúť aj jeden jediný gól.
41
Žilina je v týchto momentoch vo futbalovej eufórii a toto by domáci futbalisti ešte mohli využiť. Gól do šatne by výrazne zvýšil ich šance v tomto dvojzápase.
40
Do konca prvého polčasu ostáva necelých 5 minút, Žilina gólom Špaleka vedie 1:0.
39
39
goalŽilina dala gól!
Krásna akcia Žiliny slávi úspech, pretože Eligijus Jankauskas vymyslel krásny center z ľavej strany na hlavu najnižšieho hráča na trávniku NIKOLASA ŠPALEKA a ten dostáva svoj tím do vedenia!
38
Rýchly útok Kodane po ľavej strane končí za čiarou, loptu tak bude vykopávať Aleš Mandous.
37
Futbalisti Kodane majú v týchto momentoch viac loptu na svojich kopačkách. Na túto situáciu domáci nie sú zo slovenskej ligy veľmi zvyknutí.
36
Hostia však túto situáciu rozohrali nakrátko, následne sa výborným obranným zákrokom predviedol Špalek, ktorý center hostí odvrátil na rohový kop.
35
Hostia budú mať po faule Miroslava Káčera výhodu priameho kopu z dobrej pozície, približne 30 metrov od bránky Žiliny.
35
yellowCardŽltú kartu dostáva Káčer (MŠK Žilina).
34
Tak domácich snáď tento moment nakopne a dokážu vsietiť úvodný gól tohto zápasu. Z aktuálneho útoku to však nebude, pretože lopta končí v náruči Robina Olsena.
33
33
importantHogli potiahol výborne loptu po pravej strane, našiel prihrávkou pred šestnástkou Žiliny úplne voľného Andriju Pavlovića, ktorý však krásnou technickou strelou opečiatkoval pravú tyč Mandousovej bránky!
32
Obrana hostí odvrátila center na ďalší rohový kop pre Žilinu. Ten už domáci rozohrali nakrátko a znovu skúšali signál, nuž a ten im znovu nevyšiel.
31
Druhý rohový kop MŠK v krátkom slede rozohrá Róbert Mazáň.
30
Máme za sebou úvodnú polhodinu dnešného zápasu, pod Dubňom sme však gól stále nevideli.
28
Prvý rohový kop domácich v dnešnom zápase, Škvarka skúsil signál, no ten Žilinčanom nevyšiel. Napriek tomu ale domáci ostávajú v tlaku.
27
Žilina mala výhodu priameho kopu z dobrej pozície, Michalovi Škvarkovi však lopta nesadla na kopačku.
26
Nasledoval ďalší rýchly útok domáceho tímu, tentoraz však nevyšiel Žilinčanom podľa predstáv a Olsen nemusel zasahovať.
25
Hostia zo štandardnej situácie poslali dobrý center do šestnástky Žiliny. V nej sa však najlepšie zorientoval Yusuf Otubanjo, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
24
importantA jeden takýto práve domáci predviedli, Denis Vavro si narazil loptu so Špalekom, unikol po pravej strane, ale následne loptu poslal len do náruče brankára hostí Olsena. Napriek tomu je však Denis Vavro do týchto chvíľ jasne najlepší hráč domáceho tímu.
23
Futbalisti Kodane kontrolujú loptu v strede poľa, domáci Žilinčania sa akoby mierne stiahli do defenzívy a hrozia najmä rýchlymi protiútokmi.
22
Thomas Hogli bol napádaný Eligijusom Jankauskasom, volil tak krízový odkop doslova kamkoľvek. Napokon však dokázal konštruktívne rozohrať aj z veľmi ťažkej pozície.
21
Denis Vavro dnes rozdáva dlhé lopty ako z partesu, jeho terajší center našiel Nikolasa Špaleka, ktorý zakombinoval s Kristiánom Vallom. Mladý obranca Žiliny je však ešte trochu ustráchaný a tak ho lopta príliš neposlúcha.
20
Loptu centroval napokon po dohovore s Jánom Gregušom Pierre Bengtsson, no lopta z jeho kopačky nenašla nikoho z futbalistov FC Kodaň.
19
Futbalisti Kodane sa začínajú osmeľovať, zrejme si začínajú zvykať na umelý žilinský trávnik. Aktuálne majú výhodu štandardnej situácie z pravej strany.
18
Králik v súboji s Pavlovićom, na počudovanie prítomných divákov je odpískaný faul stopéra Žiliny. Hostia však ponúknutú šancu nevyužili podľa svojich predstáv, do hry sa zapája rozohrávkou aj brankár MŠK Aleš Mandous.
17
Žilina to skúša ako sa len dá, zo strán, stredom, skrátka, futbal dnes hráčom MŠK chutí a je vidieť, že chcú vyhrať.
16
Verbić výborne potiahol útok hostí, no skvele mu sekundoval obranca Žiliny Martin Králik. Dopredu tak ide znovu Žilina.
15
importantVýborná akcia domácich, ktorú najskôr nepresne rozohral Jankauskas, následne si však Miroslav Káčer výborným sklzom vybojoval loptu, potiahol ju na hranicu šestnástky, no jeho tvrdá strela mierila vedľa tyče Olsenovej bránky.

14
Nepríjemná strela Andriju Pavlovića zo strednej vzdialenosti trafila do hlavy stopéra Žiliny Denisa Vavra, ktorý okamžite padol na trávnik. Po krátkom ošetrení je však slovenský reprezentant v poriadku.
13
importantTentoraz veľká šanca hostí, v dobrej pozícii hlavičkoval Pieros Sotiriou, ktorý v čistej šanci namieril nad bránku Aleša Mandousa!
12
Útok Kodane potiahol Bengtsson, ktorý následne prihral Pavlovićoci, no výborný obranný zákrok predviedol argentínsky stredopoliar Žiliny Ivan Diáz.
11
Dlhá lopta za obranu Kodane tentoraz domácim nevyšla, nasledovať tak bude výkop Robina Olsena.
10
Máme za sebou úvodných 10 minút zápasu a diváci sa rozhodne nemôžu sťažovať na nudu. Stav zápasu je však stále 0:0.
9
importantZnovu výborná akcia Žiliny, Nikolas Špalek na pravej strane vyšachoval obrancu hostí, loptu posunul Yusufovi Otubanjovi, ktorý v páde zakončil do brvna Olsenovej bránky! Nuž a ozvala sa i píšťalka rozhodcu, napokon je z toho postavenie mimo hru v podaní útočníka Žiliny.
8
V Žiline vládne výborná futbalová atmosféra, opticky to vyzerá, že dnes zápas sleduje 9-10 tisíc divákov.
7
Ďalšia výborná dlhá lopta Žiliny za obranu hostí, Jankauskas sa tentoraz nepresadil cez obrancu hostí. Otubanjo však vypomohol spoluhráči pri následnom súboji a Žilina tak pokračuje v útočnej akcii.
6
Loptu od bránky hostí bude vykopávať Robin Olsen. Jeho následný výkop však nepatril práve k tým vydareným.
5
Hra začína mať veľmi slušné tempo a spád, no gólové šance je to 1:1, domáci sú však smerom dopredu aktívnejší.
4
Priamy kop Kodane z dobrej pozície rozohral Bengtsson, ktorý loptu posadil na hlavu spoluhráča. Následne sa Mandous zaskvel skvelým zákrokom a hosťom bolo navyše odpískané postavenie mimo hru.
3
3
importantObrovská šanca Žiliny! Krásnu loptu za obranu hostí dostal Eligijus Jankauskas, ktorý sa následne rútil sám na bránku Kodane, loptu však napálil len do padajúceho brankára Robina Olsena!
3
Prvá útočná snaha hostí končí za postrannou čiarou, k lopte sa tak znovu dostávajú domáci futbalisti.
2
Futbalisti MŠK sa snažili kombinačne dostať pred bránku Olsena, no to sa im nepodarilo. Napokon sa do odrazenej lopty od obrany hostí oprel stopér Denis Vavro, no jeho tvrdá strela bola zblokovaná,
1
Úvodný výkop obstarali domáci Žilinčania, ich snaha však končí tesne za stredovou čiarou.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už sú na trávniku, o malú chvíľu sa začne samotný zápas.
Úvodné zostavy:

MŠK Žilina: Mandous – Mazáň, Králik, Vavro, Vallo Škvarka (C), Diáz, Káčer, Jankauskas, Špalek, Otubanjo
Náhradníci: Holec – Cociuc, Hancko, Polievka, Kaša, Chvátal, Šejdajev

FC Kodaň: Olsen – Bengtsson, Boilesen, Johansson, Hogli, Toutouh, Kvist (C), Greguš, Verbić, Pavlović, Sotiriou
Náhradníci: Andersen – Matić, Santander, Thomsen, Kusk, Roerslev, Lüftner

Rozhodca: Millot – Pacelli, Luzi.

Neoddychujeme ani v lete ???????????? @mskzilina vs. #fckodan

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Pancuráková (@onlajny),


Príjemný dobrý večer priamo zo Žiliny, kde vládne vcelku príjemné letné počasie. Síce to vyzeralo, že bude búrka, no aktuálne je v Žiline polooblačno.

Pozrime sa hneď v úvode na históriu tímu FC Kodaň:
- dvanásťnásobný majster dánskej ligy
- osemnásobný víťaz dánskeho pohára
- štvornásobný účastník skupinovej fázy Ligy majstrov
- sedemnásobný účastník skupinovej fázy Európskej ligy

Loverne, číže "Levy" sídlia na štadióne Telia Parken s kapacitou 38 065 miest.
Príjemný dobrý deň zo Žiliny. Vitajte pri sledovaní úvodného zápasu 2. predkola Ligy Majstrov, v ktorom futbalisti MŠK Žilina privítajú na svojom trávniku hráčov FC Kodaň. Zápas sa začína o 20:15, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

Zverenci trénera Adriána Guľu figurovali pred žrebom medzi nenasadenými tímami. UEFA rozdelila pred samotným aktom žrebovania účastníkov do skupín a „šošoni” tak sa ocitli v druhej skupine, pričom sa mohli stretnúť ešte s FC Kodaň, BATE Borisov, FK Astana, NK Rijeka, Šeriff Tiraspoľ a Hapoel Beer-Ševa.

Sedemnásobný slovenský majster naposledy hral v pohárovej Európe v ročníku 2015/2016 a veľmi solídne. V Európskej lige UEFA vyradil severoírsky Glentoran, moldavskú Daciu Kišiňov a ukrajinský klub Vorskla Poltava. Až v play-off bol nad sily slovenského klubu favorizovaný Athletic Bilbao, ktorý však Žilina doma zdolala 3:2 a vyradila ju až prehra 0:1 v Baskicku.

Aktuálne Žilina bojuje so zmenami v hráčskom kádri. Tím MŠK opustil najlepší strelec minulej sezóny Filip Hlohovský, ktorý zamieril do juhokórejského druholigového klubu FC Seongam. Ernest Mabouka nečakane prestúpil do Maccabi Haifa. Do kádra "šošonov" pribudol zo Sparty Praha obranca Juraj Chvátal. Vedenie Žiliny uskutočnilo i zaujímavú výmenu s Dunajskou Stredou, do DAC zamieril Lukáš Čmelík, do Žiliny putoval Róbert Polievka.

V Kodani pôsobí slovenský reprezentačný stredopoliar Ján Greguš, ktorý s klubom v uplynulej sezóne získal prestížne double. Mužstvo vedie tréner Stale Solbakken. Kodaň má na konte dvanásť majstrovských titulov, osemkrát vyhrala Dánsky pohár. Pred rokom hrala v skupinovej fáze Ligy majstrov s FC Porto, Leicestrom City a FC Bruggy. V skupine skončila tretia a išla do EL, kde v šestnásťfinále vyradila Ludogorec Razgrad. V osemfinále ju potom zastavil neskorší finalista Ajax Amsterdam.

Zápas sa začína o 20:15, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Žilina prvý duel v Lige majstrov nezvládla a prehrala o dva góly