Trnava sa udržala v hre o druhú priečku, Žilina sa už vyššie neposunie

Radosť futbalistov FC Spartak Trnava.
Radosť futbalistov FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
TASR|14. máj 2022 o 19:04

O výhre Spartaka Trnava rozhodol Olejník.

Fortuna liga - 9. kolo, skupina o titul

Žilina - Spartak Trnava 1:2 (1:1)

Góly: 25. Iľko (Bari) - 10. Bukata (Koštrna), 70. Olejník (Bukata)

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

ŽILINA. Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v dueli 9. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul na ihrisku MŠK Žilina 2:1.

Zostali tak v hre o druhú priečku, keď sa bodovo vyrovnali Ružomberku, ten má však zápas k dobru. Žilina skončí v skupine o titul s istotou na šiestej pozícii.

Priebeh zápasu MŠK Žilina - Spartak Trnava

I. polčas:

Po opatrnejšom úvode sa ako prví presadili hostia. Vlasko na pravej strane začal akciu, slabo bránený Koštrna zvládol prihrať Bukatovi a ten už zoči-voči Petrášovi nezaváhal a bolo 0:1.

Ďalšiu veľkú príležitosť mali opäť hostia na konci 16. minúty. Po narážačke sa pred Petrášom ocitol Kozák, do siete loptu nepretlačil, z dorážky to ešte skúšal Olejník, ale Kopas jeho pokus zblokoval a z rovnakej akcie si ešte skúsil Vlasko vypýtať penaltu, napokon však dostal len žltú kartu.

Domáci si skúšali vypracovať súvislejší tlak a v 25. minúte vyrovnali. Bariho center zľava využil Patrik Iľko a hlavou zmenil skóre na 1:1. V 31. minúte sa k lopte v pokutovom území dostával Vlasko, po faule domácich rozhodca odpískal penaltu.

K nej sa postavil Olejník, jeho slabú strelu po zemi však Petráš vychytal. V nadstavenom čase prvého polčasu ešte po rohu hlavičkoval Iľko, jeho pokus len tesne minul bránu Takáča.

II. polčas:

Do druhého polčasu nastúpili oba tímy bezo zmien. Prvá väčšia šanca prišla až v 66. minúte, po strele takmer od stredového kruhu trafil Kaprálik konštrukciu napínajúcu sieť za bránou. V 71. minúte sa po výbornej akcii presadili hostia.

Bamidele potiahol loptu od stredu ihriska, po narážačke s Vlaskom vystrelil Bukata, jeho dobrý pokus ešte Petráš vyrazil, na dorážku Olejníka však už bol prikrátky - 1:2.

80. minúte priniesla zaujímavú akciu domácich, Jambor vyzvŕtal obranu súpera a po dobrej kľučke opečiatkoval pravú žrď brány Trnavy.

Žilina skúšala vyrovnať, v 84. minúte z diaľky dobre vypálil Kopas, Takáč však vyrazil na roh. V nadstavenom čase to ešte spoza šestnástky skúsil Myslovič, avšak nepresne.

Hlasy trénerov:

Ivan Belák, tréner Žiliny: "Chcem kolegovi a celej Trnave pogratulovať k zisku pohára aj k dnešnému víťazstvu. Čo sa týka zápasu, začiatok bol z našej strany opatrný, súper to využil, dostal sa do vedenia, mal niekoľko príležitostí, ale takisto aj my. V prvom polčase, sme vyrovnali a boli tam 2-3 nedotiahnuté šance. Aj pre diváka to bolo hore-dole, bolo sa na čo pozrieť. Do druhého polčasu sme vstúpili zle, alebo slabo, alebo súper dobre. 10 minút sme mali hluchých, v tej desaťminútovke sme dostali gól na 2:1, potom mal súper po štandardke nejakú príležitosť, ale odvtedy si už väčšiu šancu súper nevytvoril. Škoda, že sme nemali kúsok šťastia pri strelách, ktoré skončili vedľa brány, alebo pri Jamborovej nastrelenej tyči v závere. My by sme sa dnes tešili aj z bodu. Znova to víťazstvo neprišlo, chalanom nemám čo vyčítať, chceli, hrali sme s kvalitným súperom, ktorý pred týždňom vyhral pohár. Na ihrisku sme odohrali maximum, musíme ísť ďalej a skúsime to o týždeň."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Dnes ma chalani veľmi potešili, pretože po viacdňových oslavách mali výborný prístup. Mali sme ofenzívne ladenú zostavu a boli sme kvalitní v ofenzíve, škoda, že sme sa v prvom polčase nedostali do dvojgólového vedenia, to by sa nám potom hralo ľahšie. Aj Žilina aj my sme prispeli k dobrému futbalu. Na počudovanie, aj fyzické parametre na GPS sme mali jedny z najlepších v sezóne, takže oslavy na chalanoch nezanechali stopu. Som rád, že sme zvíťazili a že stále živíme nádej na druhé miesto."

Tabuľka Fortuna ligy - skupina o titul

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
8
2
71:25
74
R
V
V
P
R
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
17
12
3
58:23
63
V
V
V
R
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
9
6
36:17
60
V
V
P
R
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
12
10
10
39:37
46
P
P
R
V
V
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
10
9
13
34:46
39
P
P
R
R
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
8
10
14
43:52
34
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava sa udržala v hre o druhú priečku, Žilina sa už vyššie neposunie