Židlický a Vrbata menia svoje pôsobisko

SITA|1. júl 2008 o 21:24

NASHVILLE, TAMPA BAY 1. júla (SITA) - Českí hokejoví reprezentanti Marek Židlický a Radim Vrbata menia pôsobisko. Ofenzívny obranca Židlický vymení Nashville Predators za Minnesotu Wild a útočník Radim ...

NASHVILLE, TAMPA BAY 1. júla (SITA) - Českí hokejoví reprezentanti Marek Židlický a Radim Vrbata menia pôsobisko. Ofenzívny obranca Židlický vymení Nashville Predators za Minnesotu Wild a útočník Radim Vrbata zamieri z Phoenixu do Tampy Bay. "Predátori" vymenili 31-ročného Židlického do Minnesoty za 24-ročného útočníka Ryana Jonesa a právo výberu v druhom kole draftu. V uplynulej sezóne nazbieral rodák z českého Mostu 43 kanadských bodov za 5 gólov a 38 asistencií. Celkovo má v zámorskej hokejovej súťaži na svojom konte v 307 dueloch 175 kanadských bodov (35 gólov, 140 asistencií).

Dvadsaťsedemročný Vrbata, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v drese Phoenixu Coyotes, podpísal trojročnú zmluvu s Tampa Bay Lightning na 9 mil. amerických dolárov. Ostatná sezóna bola pre rodáka z Mladej Boleslavi najlepšou v jeho kariére. V 76 stretnutiach základnej časti nazbieral 56 bodov za 27 gólov a 29 asistencií. "Blesky" budú v poradí už piatym tímom, v ktorom bude Vrbata pôsobiť. Predtým hrával v Colorade, Caroline, Chicagu a Phoenixe. Celkovo v 422 zápasoch získal 226 bodov (102 gólov + 124 asistencií).

Nachádzate sa tu:
Domov