Zhang: Kvôli Rose na mňa bučali fanúšikovia, v zápase ma to ovplyvnilo

Bývalá šampiónka ženskej slamovej váhy UFC Weili Zhang.
Bývalá šampiónka ženskej slamovej váhy UFC Weili Zhang. (Zdroj: Heidi Fang / Las Vegas Review Journal)
Daniel Stankovič|8. okt 2021 o 15:29 (aktualizované 8. okt 2021 o 15:29)

Pred odvetou obvinila svoju súperku z podnecovania nenávisti k jej osobe.

LAS VEGAS. Do odvety azda najočakávanejšieho titulového súboja ženskej slamovej váhy UFC posledných rokov medzi šampiónkou Rose Namajunas (10-4 MMA) a vyzývateľkou Weilli Zhang (21-2 MMA) ostáva necelý mesiac.

Číňanka v najnovšej epizóde relácie The MMA Hour rozhodla vrátiť k prvému zápasu z apríla tohto roka, kedy nečakane stratila titul už v druhej minúte duelu po skvele načasovanom kope na hlavu.

Zhang v rozhovore narážala predovšetkým na vtedajšie komentáre Namajunas, ktorá použila v spojení s ňou a vládnucim režimom v Čínskej ľudovej republike známu frázu "lepšie byť mŕtvym, ako červeným".

Určite ma to ovplyvnilo. To, čo Rose povedala malo úspech u divákov, ktorí na mňa potom bučali. Je to môj problém, pretože som sa mala koncentrovať na zápas a nie na publikum, takže sa začínam už viac sústrediť sama na seba.

Pre mňa osobne týmito komentármi prekročila hranicu, pretože ja som si sem neprišla urobiť nepriateľov, naopak, som tu kvôli spoločnej láske k zmiešaným bojovým umeniam.

Nie je dobré miešať politiku do bojových umení a športu celkovo, ale myslím, že to bol práve jej plán. Najprv som si myslela, že to je len typický trashtalk, ale keď som vošla na štadión a všetci začali bučať, tak to bolo presne to, čo chcela dosiahnuť,“ povedala pomocou svojho prekladateľa dnes už bývalý kráľovná najnižšej váhovej kategórii v americkej organizácii.

Odveta medzi Zhang a Namajunas je naplánovaná na 6. november, pričom duel bude súčasťou veľkolepého návratu organizácie do New Yorku.

Na karte turnaja UFC 268 uvidia diváci mimo iného hviezdny súboj o titul weltrovej divízie medzi Kamaru Usmanom a Colbym Covingtonom alebo duel elitných ľahkých váh Justina Gaethjeho a Michaela Chandlera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zhang: Kvôli Rose na mňa bučali fanúšikovia, v zápase ma to ovplyvnilo