Zatkla ho polícia. Šéf európskych olympionikov dočasne odstúpil

Patrick Hickey.
Patrick Hickey. (Autor: TASR)
TASR|17. aug 2016 o 23:08

Funkcionár má byť zapletený do nelegálneho predaja vstupeniek na olympijské súťaže.

RIO DE JANEIRO. Írsky člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov Patrick Hickey dočasne odstúpil zo svojich funkcií.

Funkcionára zadržala v Riu de Janeiro brazílska polícia a má byť zapletený do nelegálneho predaja vstupeniek na olympijské súťaže.

Polícia zaistila okrem iného mailovú komunikáciu, jeho akreditáciu a letenku, informovala agentúra dpa.

Po vydaní zatykača si polícia prišla po Hickeyho do hotela v blízkosti Olympijského parku a pri zásahu sa údajne snažil utiecť. Neskôr mu prišlo zle a odviezli ho na ošetrenie do nemocnice.

Podľa polície je Hickey súčasťou organizovanej skupiny, ktorá nelegálne predávala vstupenky na súťaže v Riu. Tie boli pôvodne určené pre Írsky olympijský výbor, ktorého je šéfom.

Brazílska polícia už predtým zadržala jedného Íra, ktorý nelegálne predával lístky na OH. V pozadí priekupníkov má stáť britská spoločnosť THG. Tá mala údajne prsty aj v nelegálnom predaji lístkov na futbalové MS 2014.

Hickeyho dočasne nahradil v pozícii šéfa Európskych olympijských výborov Slovinec Janez Kocijančič, ktorý dosiaľ zastával pozíciu viceprezidenta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Zatkla ho polícia. Šéf európskych olympionikov dočasne odstúpil