Šéf európskych olympionikov kupčil s lístkami, prišli ho zatknúť

Patrick Hickey.
Patrick Hickey. (Autor: TASR)
SITA|17. aug 2016 o 16:07

Patrickovi Hickeymu prišlo nevoľno a museli ho previezť do nemocnice.

RIO DE JANEIRO. Člena exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Patricka Hickeyho prišli v stredu ráno do hotelovej izby zatknúť brazílski policajti za účasti na kupčení so vstupenkami na olympijské hry v Riu de Janeiro.

Na vypočúvanie ho však nepredviedli. Sedemdesiatjedenročnému Írovi prišlo nevoľno a museli ho previezť do nemocnice.

Informoval o tom hovorca MOV Mark Adams.

MOV: Stále iba zbierame fakty

Prezident Írskej olympijskej rady a Európskych olympijských výborov je podľa polície obvinený zo sprisahania za účelom podvodu, do ktorého je zapletených najmenej šesť ďalších osôb. Úrady v Riu de Janeiro naňho vydali zatykač. 

"Polícia pri vyšetrovaní odhalila prepojenie Hickeyho na sieť priekupníkov so vstupenkami," referovalo oddelenie pre podvody v dejisku OH 2016. 

Policajti Hickeyho zastihli v hoteli na pobreží v štvrti Barra de Tijuca krátko po siedmej hodine ráno. Hospitalizovali ho v neďalekom zdravotníckom zariadení. Zatiaľ nie je známe, v akom stave sa momentálne nachádza. 

"Stále iba zbierame fakty," uviedol MOV. 

Zhabali tisíc vstupeniek

Brazílski detektívi zhabali tisíc vstupeniek, ktoré sa predávali na čiernom trhu za vysoké ceny. Všetky boli pridelené írskemu NOV.

Podozrenie padá na britskú spoločnosť THG Sports, ktorá ma údajne prsty aj v podvodoch so vstupenkami na zápasy futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii. Jedného z šéfov firmy Kevina Jamesa Mallona zadržali ešte pred začiatkom OH 2016. Vraj mal pri sebe falošné lístky.

Írskeho funkcionára vypočúvali v súvislosti s vyšetrovaním už minulý týždeň a polícia má na zozname ďalšie štyri veľké mená.

Jedným z nich je údajne Marcus Evans, majiteľ spoločnosti Marcus Evans Group, pod ktorú patrí aj THG Sports, a tiež vlastník anglického futbalového klubu Ipswich Town. "Budeme žiadať úplné objasnenie situácie. Potom sa k nej vyjadríme," reagovala Írska olympijská rada. 

Hickey je členom výkonného výboru MOV od roku 2012. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊éf európskych olympionikov kupčil s lístkami, prišli ho zatknúť