Zaradila sa hneď za legendy. Španovičová predviedla tretí najdlhší skok halovej histórie

Ivana Španovičová.
Ivana Španovičová. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. mar 2017 o 19:29

Srbka suverénne vyhrala súťaž diaľkariek.

BELEHRAD. Jedným z vrcholov nedeľňajšieho diania na európskom šampionáte atlétov v belehradskej hale Kombank bola ženská diaľka v podaní Ivany Španovičovej.

Domáca favoritka vo finále predviedla sériu s tromi pokusmi výrazne za sedem metrov. Víťazných 724 centimetrov je nielen svetovým výkonom roka, ale aj tretím najdlhším skokom halovej histórie za legendami Heike Drechslerovou (737) a Galinou Čisťjakovovu (730).

Výkon 724 centimetrov sa na HME v atletike zrodil po 29 rokoch, v Budapešti 1988 ho predviedli práve reprezentantka bývalého Sovietskeho zväzu Čisťjaková (724) a víťazná predstaviteľka niekdajšej NDR Drechslerová (730).

Španovičová zdolala striebornú Britku Lorraine Ugenovú o 27 centimetrov, ale 697 centimetrov v podaní Ugenovej je britský halový rekord. Bronz si vyskákala Nemka Claudia Salmanová-Rathová v osobnom rekorde 694.

Ivana Španovičová.
Ivana Španovičová. (Autor: TASR/AP)

Španovičová získala štvrté srbské zlato a celkovo ôsmu medailu pre túto krajinu v histórii halových majstrovstiev Európy.

"Ďakujem veľmi pekne všetkým divákom. Skákalo sa mi fajn aj vďaka vám," pozdravila fanúšikov v zaplnenej hale Kombank Španovičová.

Diaľka žien:

1.Ivana ŠpanovičováSrbsko724 cm
2.Lorraine UgenováV. Británia697 cm
3.Claudia Salmanová-RathováNemecko694 cm
4.Daria Klišinovánezávislá684 cm
5.Ksenija BaltováEstónsko679 cm

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Zaradila sa hneď za legendy. Španovičová predviedla tretí najdlhší skok halovej histórie