Lyon mal opäť smolu na fanúšikov. Diváci hádzali petardy a vtrhli na ihrisko

Výtržník na zápase Olympique Lyon, ilustračná fotografia.
Výtržník na zápase Olympique Lyon, ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. dec 2021 o 08:11 (aktualizované 18. dec 2021 o 14:07)

Zápas nedohrali pre výtržnosti.

PARÍŽ. Piatkový zápas 3. kola Francúzskeho pohára medzi futbalistami FC Paríž a Olympique Lyon nedohrali pre výtržnosti divákov.

Je to už druhýkrát v tejto sezóne, čo sa nedohral duel, v ktorom nastúpil Lyon.

Na parížskom Charlety Stadium bol po prvom polčase stav nerozhodný 1:1. Počas polčasovej prestávky ale začali lietať medzi sektormi fanúšikov domácich a hostí svetlice a petardy. Pri zásahu bezpečnostných síl vtrhli na plochu diváci z tribúny.

Hráči a rozhodcovia boli už na ihrisku, aby pokračovali v druhom dejstve, ale museli sa vrátiť do kabín. Polícii aj stevardom sa síce podarilo dostať divákov opäť do hľadiska, ale duel sa napokon nedohral z bezpečnostných dôvodov.

OL už v tejto sezóne pykal za výtržnosti chuligánov. Zápas 14. kola Ligue 1, ktorý sa hral 21. novembra v Lyone, rozhodcovia predčasne ukončili po tom, ako už v 5. minúte kapitána hostí Dimitriho Payeta pred zahratím rohového kopu zasiahla do hlavy fľaša s vodou, hodená z tribúny.

Domáci klub sa nevyhol trestu, nariadili mu odohrať ďalšie dve stretnutia bez divákov a odpočítali mu bod v tabuľke. Informovala agentúra AFP.

V reakcii na piatkové incidenty samotné vedenie OL v sobotu informovalo, že zakazuje svojim priaznivcom účasť na zápasoch vonku.

"Viac ako inokedy musíme vykoreniť výtržnosti na štadiónoch a zakázať návštevy nepriateľom futbalu. Lyon sa preto rozhodol neumožniť fanúšikom návštevy na ihriskách u súperov. A to dovtedy, kým sa neukáže, kto boli páchatelia," citovala agentúra AFP z klubového komuniké.

S požiadavkou na akútne riešenie násilností na štadiónoch vystúpila v sobotu aj ministerka športu Roxana Maracineanuová. Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet odsúdil incidenty ako "netolerovateľné".

"Rozhodca urobil dobre, že zápas ukončil. Tieto skupiny pseudopriaznivcov páchajú násilie a nemajú čo robiť na štadiónoch," uviedol vo vyhlásení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Coupe de France»Lyon mal opäť smolu na fanúšikov. Diváci hádzali petardy a vtrhli na ihrisko