Ponúkne najdrahšia šou aj najlepší futbal? Štartuje nová sezóna Premier League

Futbalisti Arsenalu nastúpia v prvom zápase novej sezóny Premier League proti Leicesteru City.
Futbalisti Arsenalu nastúpia v prvom zápase novej sezóny Premier League proti Leicesteru City. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport, Branko Cap|10. aug 2017 o 14:35

V úvodnom zápase sezóny v piatok nastúpi Arsenal proti Leicesteru.

Na Slovensku môžete Premier League sledovať na obrazovkách DIGI Sport.

BRATISLAVA. Žiadna liga nemá také veľké príjmy, nikde futbalisti nedostávajú v priemere lepšie platy. A žiadnu inú súťaž Slováci netipujú viac.

Je najslávnejšia, najbohatšia a mediálne najsledovanejšia. Už v piatok štartuje úvodným zápasom prvého kola anglická Premier League.

Všetko s logom Premier League je zlato

Premier League na DIGI Sport

  • Televízia DIGI Sport fanúšikom ponúkne kombináciu priamych prenosov (až 205), záznamov, magazínov, súťaží i obľúbených štúdií s atraktívnymi hosťami.
  • Už v piatok exkluzívne na 1-ke ponúkne úvodný duel z Londýna Arsenal - Leicester (od 20:00).
  • Viac o Premier League nájdete tu.

Či ponúkne najdrahšia šou aj najlepší futbal, je otázkou. Prestupy pokračujú a mnohí fanúšikovia sa pýtajú, či to všetko ešte súvisí s najpopulárnejšou hrou na planéte, alebo či sa to už nenávratne preklopilo do roviny sci-fi.

Kauza Neymar zmenila všetko. Navždy. No platí, že liga štedro dotovaná nielen šejkami premení naozaj všetko s logom Premier League na zlato? Dokedy?

Či sa milióny a milióny dobre investovali alebo iba rozhádzali, uvidia futbaloví priaznivci až na trávnikoch.

Sezóna 2017/2018 v Premier League sa začne v piatok 11. augusta: čerstvý víťaz anglického superpohára Community Shield 2017 Arsenal Londýn privíta predvlaňajšieho šampióna Leicester City.

Arsenal v uplynulej sezóne skončil v tabuľke až na piatom mieste a v tomto ročníku si prvý raz za posledných dvadsať rokov nezahrá v Lige majstrov.

Počas týždňa však v anglickom superpohári zdolal v penaltovom rozstrele FC Chelsea a druhýkrát v priebehu troch mesiacov obral úradujúceho majstra o ďalšiu trofej. V máji nad ním zvíťazil aj vo finále FA Cupu (2:1).

Arsenal vs. Leicester: Kto má lepšiu bilanciu?

Leicester ako obhajca titulu začal vlani veľmi zle, pohyboval sa na spodných priečkach. Po výmene trénera však začal pozvoľna stúpať, bez problémov sa vyhol záchrane a obsadil konečnú dvanástu pozíciu.

V bilancii vzájomných zápasov bol na tom v sezóne 2016/2017 lepšie Arsenal. Doma vyhral 1:0, na ihrisku súpera dosiahol bezgólovú remízu.

Dokopy v histórii odohrali oba tímy spolu 137 duelov. Arsenal sa tešil v 64 z nich. V 44 stretnutiach sa zrodila remíza, 29-krát triumfoval Leicester.

Kto v piatok vylepší štatistiku vo svoj prospech?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ponúkne najdrahšia šou aj najlepší futbal? Štartuje nová sezóna Premier League