Zachránil svoj tím od prehry. Hamerlík si pri zákroku vykĺbil rameno

(Autor: Facebook)
SITA|20. apr 2015 o 17:23

Slováka museli vyslobodzovať z výstroja. Čo sa dalo, to pri vyzliekaní rozstrihli. Dĺžku absencie neprezradil.

Finle play-off um pst siln pbhy - tohle je verej hrdina (y)HAMAS, A JSI BRZY ZNOVU FIT!

Posted by HC Oceláři Třinec on 20. apríl 2015

TŘINEC. Slovenský brankár Peter Hamerlík pre zranenie nebude chytať v utorňajšom šiestom zápase finále play-off českej extraligy. Informuje o tom iDnes.cz.

Gólman Třinca v nedeľu zákrokom v predĺžení zachránil svojmu klubu sezónu. Pri tutovke litvínovského Martina Ručinského zastavil puk pri žŕdke na bránkovej čiare. Po dlhom študovaní to potvrdil aj videorozhodca.

Pri zásahu si však vykĺbil rameno.

Sanitka musela čakať

"Puk bol za mnou možno pol metra. Videl som, že ide do bránky. Preblesklo mi hlavou, že ho musím nejakým spôsobom chytiť. Tak som sa zohol a hodil sa. A ako som dopadal, priľahol som si ruku. A rameno vyskočilo," uviedol v rozhovore pre web českého denníka Sport.

"Bol som si na nejakých deväťdesiat percent istý, že som puk chytil ešte na čiare. Ruku som dal natesno, všetko bolo v rýchlosti. Samozrejme, nikdy neviete, ako to bude vyzerať na videu."

Po zápase ho odviezli do nemocnice. Sanitka prišla hneď, ale musela čakať. "V šatni na ležadle mi dali ruku do polohy, aby to veľmi nebolelo. Chcel som vydržať, ako dopadne stretnutie," priznal Hamerlík.

Zákrok Petra Hamerlíka.

"Zostávalo pár minút a nájazdy. Povedal som si, že to vydržím. Aj lekár hovoril, že vyhodené rameno nie je žiadne ohrozenie života. Pozeral som sa teda na televíziu v šatni."

Vyslobodzovali ho z výstroja

Slováka museli doslova vyslobodzovať z výstroja. Čo sa dalo, to pri vyzliekaní rozstrihli. Po röntgene v nemocnici mu rameno vrátili späť do správnej polohy.

Dĺžku absencie prezradiť nechcel. "Nemôžem to povedať, také informácie sa nevypúšťajú. Je to na hrane. Nejako extrémne to nebolí. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," uzavrel.

"Vyšetrenia ukázali, že je v poriadku, napriek tomu v Litvínove chytať nebude," cituje sport.cz slová hovorcu třineckého klubu Tomáša Želazka. Na prípadný siedmy zápas vo štvrtok by už ale mal byť k dispozícii.

O triumfe Třinca napokon rozhodol Vladimír Dravecký v nájazdovom rozstrele. Litvínov vyhráva v sérii 3:2 na zápasy. A šiesty duel odohrá na domácom klzisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Zachránil svoj tím od prehry. Hamerlík si pri zákroku vykĺbil rameno