Za nevyužité šance stihol Duklu trest v samom závere

Mário Róth (vľavo) bol jediným úspešným strelcom Dukly v šiestom zápase.
Mário Róth (vľavo) bol jediným úspešným strelcom Dukly v šiestom zápase. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|7. mar 2019 o 11:12

Dramatické finále s Martinom vyvrcholí siedmym duelom v Michalovciach.

MICHALOVCE. Iba druhýkrát v histórii našej druhej najvyššej hokejovej súťaže rozhodne finále play-off siedmy zápas. Dlhých pätnásť rokov čakali diváci na takú dramatickú zápletku v sérii o prvoligové zlato.

V piatok večer na zimnom štadióne pri Laborci definitívne spoznáme najlepší tím tejto sezóny, ktorý zároveň v baráži vyzve najslabšieho extraligistu zo Žiliny. Budú to Michalovce alebo Martin?

Mužstvu z Turca sa podarilo udržať v hre vďaka vydretej domácej výhre 2:1 v šiestom dueli, po ktorom vyrovnali stav série na 3:3.

Pohrdli presilovkami o dvoch hráčov

Tak ako Martinčanov mrzel zbabraný piaty súboj na Zemplíne, v ktorom stratili dvojgólové vedenie, tak boli v stredu nahnevaní Michalovčania, pretože počas celého stretnutia boli lepším tímom. Domácich prestrieľali vysoko 40:21, ale opäť raz vyhoreli v koncovke.

„Duel sme mali výborne rozohraný, keď sa nám podarilo streliť prvý gól, čo bolo aj naším cieľom. Martinčanov sme dovtedy do žiadnej šance nepustili a až jedným faulom sme im ponúkli príležitosť na vyrovnanie, ktorú aj využili. Potom sme opäť dobýjali ich bránu, avšak nedokázali sme využiť ani jednu z viacerých dobrých šancí, za čo nás súper potrestal gólom dve minúty pred koncom,“ sklamane hovoril útočník Mário Róth, ktorý strelil jediný gól Dukly v zápase číslo šesť.

Východniari v Martine až dvakrát pohrdli presilovkou o dvoch hráčov, pričom obe mali trvanie viac než minútu. A nepísané pravidlo hovorí, že mužstvo, ktoré v zápase nevyužije takúto výhodu, si nezaslúži vyhrať.

„Bolo to trestuhodné, aspoň jednu sme mali využiť. Celkovo máme množstvo presilových hier, ktoré však nedokážeme pretaviť na góly. Veľakrát nám chýba len pol kroka k tomu, aby sme puk dorazili do siete. A hlavne nemáme hráča pred bránou, aby clonil brankárovi, ktorý by mal sťažené chytanie. Verím, že doma to už zlomíme a konečne dáme gól aj v presilovke.“

Verí, že diváci ich poženú vpred

Iba raz do tejto chvíle musel prvoligové finále rozhodnúť siedmy súboj. Bolo to ešte v sezóne 2003/04, kedy sa play-off v tejto súťaži hralo vôbec prvýkrát, a v boji o zlato vyhrala Dubnica nad Váhom nad Prievidzou 4:3 na zápasy. V piatok na michalovskom štadióne bude jeden z tímov oslavovať a druhý smútiť.

„Málokto očakával, že finále prinesie sedemzápasový boj. Stretli sa však dve najlepšie mužstvá ligy, ktoré svoju kvalitu ukazovali už v základnej časti súťaže. Táto finálová séria je ozaj ozdobou celej tejto prvoligovej sezóny,“ vyjadril sa 24-ročný Róth, ktorý premiérovo v kariére absolvuje takú dlhú sériu.

V piatok si už víťaz základnej časti nemôže dovoliť žiadne zaváhanie, inak bude mať po sezóne. To si však v kabíne nikto nepripúšťa. Cieľ je jasný, vybojovať si miestenku v baráži.

„Aj keď to už bude rozhodujúci zápas, podľa mňa nebude tlak na žiadne mužstvo. Určite dáme do toho všetko, rovnako tak aj Martin. Verím, že budeme mať viac síl ako súper, fanúšikovia nás poženú vpred a z celkového triumfu sa budeme radovať my,“ uzavrel odchovanec banskobystrického hokeja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Za nevyužité šance stihol Duklu trest v samom závere