Z tria mužov SR nepostúpil zo skupiny len P. Šereda

SITA|3. apr 2008 o 15:24

NANTES 3. apríla (SITA) - Slovensko bude mať vo vyraďovacej fáze dvojhry mužov na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) dvojnásobné zastúpenie.

"Myslím si, že vzhľadom na obrovskú vyrovnanosť už v základných skupinách, keď to ani favoriti rozhodne nemajú jednoduché, je postup dvoch z trojice reprezentantov slušný výsledok. Stále sme v hre o olympijské miestenky. Doteraz to bolo ťažké, ale teraz to bude ešte ťažšie," uviedol pre agentúru SITA tréner mužov SR Jarolím Miko.

Po Ľubomírovi Pištejovi, ktorý si postup z A-skupiny zabezpečil už v stredu, bude o jednu z jedenástich miesteniek do Pekingu bojovať aj Thomas Keinath (94. v rebríčku ITTF). Úradujúci majster SR zvládol záverečný duel v základnej skupine, na ktorý nastupoval s vedomím, že musí vyhrať 4:0 alebo 4:1. Napokon sa to Keinathovi podarilo a Taliana Mihaia Bobocicu (130.) zdolal bez straty setu. Slovenský reprezentant tak obsadil v H-skupine 2. miesto, keď pri rovnosti bodov s Bobocicom a Škótom Gavinom Rumgayom rozhodla v jeho prospech lepšia bilancia zo vzájomných zápasov. Peter Šereda (108.) neuspel v súboji o postup z C-skupiny, keď českému hráčovi Markovi Kláskovi (116.) podľahol 1:4. Dvadsaťštyriročný Bratislavčan tak obsadil 3. priečku, čo na kvalifikovanie sa do vyraďovacej časti nestačilo. Šereda zároveň zrejme prišiel o možnosť zabojovať o účasť na OH v Pekingu na turnaji svetovej kvalifikácie v Budapešti (8. - 11. 5.), na ktorom by sa mali predstaviť dvaja najlepší z európskej kvalifikácie (Pištej, Keinath) plus Michal Bardoň.

"Pištej si vybojoval postup už v stredu víťazstvom nad Pavelkom a aj keby hral v jeho skupine pôvodne vyžrebovaný Rumun Crisan, kvalifikoval by sa ďalej. Keinath si situáciu skomplikoval, ale veľmi dôležitý posledný zápas s Bobocicom zvládol po psychickej stránke. Dokázal sa skoncentrovať a proti súperovi, ktorému naposledy v bundeslige podľahol, podal špičkový výkon. Vo štvrtom sete prehrával 5:8, ale ešte ho dokázal otočiť a vyhrať. Šereda začal dobre, získal prvý set a do polovice druhého dejstva ešte viedol. Potom však nedokázal udržať aktivitu, horšie podával, čo súper využil. V danej chvíli bol na tom Klásek lepšie," zhodnotil vystúpenia svojich zverencov J. Miko.

V súťaži žien budú Eva Ódorová (101.) a Lenka Kmotorková (204.) v podvečernom záverečnom vystúpení v základnej K, resp. G-skupine bojovať o 2. pozíciu. Ódorovú čaká ukrajinská obranárka Ganna Gaponovová (229.) a Kmotorková nastúpi proti skúsenej Talianke Laure Negrisoliovej (112.). Bez možnosti postúpiť z O-skupiny do ďalšej fázy zostala po dvoch stredajších prehrách Barbora Balážová (284.).


Štvrtkové výsledky základných skupín s účasťou slovenských stolných tenistov na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):


MUŽI

A-skupina:

Ľubomír Pištej (SR) - Nariman Abdulajev (Azerb.) 4:0 (3, 6, 4, 4)

Tomáš Pavelka (ČR) - Vallot Vainula (Est.) 4:0 (8, 7, 7, 5)


Konečné poradie A-skupiny: 1. Pištej 6 bodov, 2. Pavelka 5, 3. Vainula 4, 4. Abdulajev 3


C-skupina:

Čen Wei-xing (Rak.) - Gencay Menge (Tur.) 4:0 (2, 2, 7, 7)

Peter Šereda (SR) - Marek Klásek (ČR) 1:4 (5, -9, -7, -10, -5)


Konečné poradie C-skupiny: 1. Čen Wei-xing 6, 2. Klásek 5, 3. P. Šereda 4, 4. Menge 3


H-skupina:

Tan Rui-wu (Chorv.) - Gavin Rumgay (V. Brit.) 4:1 (-7, 1, 12, 9, 6)

Thomas Keinath (SR) - Mihai Bobocica (Tal.) 4:0 (7, 4, 8, 9)


Konečné poradie H-skupiny: 1. Tan Rui-wu 6 bodov, 2. Keinath 4, 3. Bobocica 4, 4. Rumgay 4


Pozn.: o poradí na 2. - 4. mieste rozhodla bilancia vzájomných duelov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Z tria mužov SR nepostúpil zo skupiny len P. Šereda