Keď nie zranenia, tak koronavírus. Víťazka US Open opäť nemôže hrať

Bianca Andreescuová sa zranila počas WTA Finals 2019.
Bianca Andreescuová sa zranila počas WTA Finals 2019. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. apr 2021 o 12:05

Kanadská tenistka napriek covidu cíti dobre.

MADRID. Pokiaľ by sa vyhlasovala anketa o najväčšiu smoliarku tenisového okruhu WTA, zrejme by ju vyhrala Kanaďanka Bianca Andreescuová.

Stále len 20-ročná tenistka, ktorá v roku 2019 triumfovala na US Open, často laboruje so zraneniami, ktoré výrazne brzdia jej športovú kariéru. 

Začiatkom apríla nedohrala finále prestížneho turnaja WTA v Miami, keď si v druhom sete zranila členok. Napriek tomu odohrala ešte niekoľko výmen, ale za stavu 3:6, 0:4 zagratulovala Ashleigh Bartyovej k víťazstvu

Teraz dostala Andreescuová ďalšiu tvrdú ranu. 

Šiesta hráčka rebríčka WTA musí vynechať turnaj v Madride, pretože mala pozitívny test na koronavírus. Informovala o tom na sociálnej sieti twitter. 

"Drahí fanúšikovia, pred mojím odletom do Madridu som mala dva negatívne testy. Bohužiaľ, po príchode bol test pozitívny, a tak nemôžem hrať tento týždeň. 

Cítim sa dobre, oddychujem a pokračujem v dodržiavaní zdravotných protokolov a bezpečnostných naradení. Teším sa, keď sa čoskoro vrátim späť na kurty."

Spomenuté zdravotné problémy ju začali prenasledovať v roku 2019, v ktorom okrem US Open vyhrala aj turnaj v Indian Wells a Toronte.

Naopak, pre zranenie predčasne ukončila svoje vystúpenia v Miami, na grandslamovom French Open a tiež na WTA Finals v Singapure.

Pre zranenie a zlú pandemickú situáciu vynechala celý súťažný rok 2020 a takisto aj tohtoročné Australian Open.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Keď nie zranenia, tak koronavírus. Víťazka US Open opäť nemôže hrať