WTA dopraví fanúšikov Bouchardovej na MS v Singapure

Bouchardová počas Roland Garros.
Bouchardová počas Roland Garros. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. aug 2014 o 21:45

"Takto obdarených tenistiek je na prsty jednej ruky. Sme súčasťou boja o divákov a Genie si to dobre uvedomuje," povedala šéfka Tenisovej asociácie žien Stacey Allasterová.

BRATISLAVA. Tenisová asociácia žien (WTA) si dobre uvedomuje marketingový potenciál 20-ročnej Kanaďanky Eugenie Bouchardovej.

Členov jej pôvodného melbournského 12-členného fan-klubu "Genie Army" dopraví na októbrový koncosezónny výberový šampionát do Singapuru, ak sa finalistka Wimbledonu 2014 kvalifikuje, čo je takmer nepochybné.

Má všetky šampiónske vlohy

Informáciu o takomto protežovaní priniesol kanadský portál The Globe and Mail po tom, ako Bouchardová neuniesla tlak a v utorok pri svojom vstupe do turnaja v rodnom Montreale dostala dvoch "kanárov" od americkej kvalifikantky Shelby Rogersovej (0:6, 6:2, 0:6).

"Figuruje na prominentnom mieste v našich strategických plánoch. Teraz je všetko na Genie. Ja k tomu môžem povedať iba toľko, že ona má všetky šampiónskej vlohy. Disponuje kapacitou, akú vnímame u Sereny aj Venus Williamsových či Marie Šarapovovej."

"Takto obdarených tenistiek je na prsty jednej ruky. Sme súčasťou boja o divákov a Genie si to dobre uvedomuje," povedala ontarijská rodáčka Stacey Allasterová, šéfka WTA.

Ako filmová hviezda

Na margo celkovej filozofie svojej organizácie povedala: "Nepotrebujeme jednorazové zázraky, ale stabilný a konkurencieschopný produkt s nadčasovejšími rivalitami."

"Je ako filmová hviezda," uznala komplexný potenciál Bouchardovej spomenutá Venus. "Považujem ju za budúcu tvár tenisu. Vlastne, ona patrí k overeným tváram tenisu už teraz, prečo teda čakať na budúcnosť?" podotkla Serena.

"Ona už teraz je tenisovým fenoménom a stáva sa aj marketingovým," skonštatovala výkonná riaditeľka národnej asociácie Tennis Canada Kelly Murumetsová a pod vplyvom enormného záujmu o vstupenky v Montreale so smiechom dodala: "Mám najlepšiu robotu na svete."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»WTA dopraví fanúšikov Bouchardovej na MS v Singapure