Wenger sa s predĺžením zmluvy neponáhľa

SITA|4. máj 2009 o 17:48

Tréner anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Arséne Wenger sa neponáhľa s podpisom nového kontraktu.

LONDÝN. Nič na tom nemení ani fakt, že francúzsky kormidelník nezískal s "kanoniermi" žiadnu trofej už od roku 2005.

Jeho silnou stránkou je však schopnosť nájsť veľké talenty, ktoré potom klub speňaží za vysoké odstupné. "Mám zmluvu do konca roka 2011," poznamenal kouč, ktorý vedie tím z Emirates Stadium už od roku 1996. "K dispozícii je ešte dostatok času. Verím, že som s Arsenalom spojený. Je to jediný klub, o ktorom uvažujem. Som tu už predsa veľmi dlho," poznamenal Wenger, ktorý si myslí, že jeho tím má potrebnú kvalitu.

"Je tu potrebný potenciál. Chcem dostať mužstvo na takú úroveň, aby malo možnosť triumfovať v Lige majstrov. To je dôvod, prečo tak tvrdo pracujem." Arsenal momentálne čaká odveta semifinále Ligy majstrov. Hráči štvrtého tímu tabuľky Premier League však prvý zápas nezvládli a Manchestru United na jeho štadióne podľahli 0:1.

"Bez ohľadu na to, čo sa udeje v odvete, som presvedčený, že môj tím zanechá v zápase veľký dojem a stretnutie nás opäť posunie ďalej. Chcem, aby sa mužstvo ukázalo v čo najlepšom svetle. Víťazstvo v Lige majstrov je pre každého trénera veľkou motiváciou, pre ktorú musí pokračovať v práci ďalej," poznamenal čoskoro 60-ročný rodák zo Štrasburgu, ktorý sa v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži dostal so svojím mužstvom najďalej do finále, kde v roku 2006 podľahol Barcelone.

Kým pozícia trénera Wengera je jasná, čoraz väčšie špekulácie sa šíria v súvislosti kapitánom tímu Cescom Fabregasom. Španielsky stredopoliar má síce zmluvu do roka 2014, no mnohé zahraničné médiá neustále opakujú jeho možný prestup do Realu Madrid.

"Koľkokrát to ešte budem musieť dementovať?" komentoval tento fakt 22-ročný stredopoliar a následne dodal: "Moja budúcnosť patrí Arsenalu a ja chcem aj naďalej byť jeho súčasťou. Som presvedčený, že nebudem meniť dres. Moje meno sa spája už dlho s prestupom do najrôznejších klubov. Napriek tomu som štyri roky stále tu." Fabregas je v Londýne spokojný, za svoje úspechy vďačí aj trénerovi Wengerovi.

"Keby som sem v šestnástich rokoch neprišiel, pravdepodobne by som nehral v semifinále Ligy majstrov. Som Arsenalu naozaj vďačný za všetko, čo pre mňa spravil. Tento klub je pre mňa jednou z najlepších vecí, ktoré ma postretli. Všetko je tu úžasné, vrátane fanúšikov. Je len na nás hráčoch, aby sme im splatili ich dôveru a urobili všetkých šťastnými," zakončil Cesc Fabregas.

Nachádzate sa tu:
Domov