Weiss chce oživiť dvojročné spomienky

SITA|19. sep 2007 o 20:41

BRATISLAVA 19. septembra (SITA) - Futbalisti Artmedie Petržalka predviedli pred dvoma rokmi na Tehelnom poli výborné výkony v zápasoch Ligy majstrov 2005/06. Mužstvo spoza bratislavského Starého mosta ...

BRATISLAVA 19. septembra (SITA) - Futbalisti Artmedie Petržalka predviedli pred dvoma rokmi na Tehelnom poli výborné výkony v zápasoch Ligy majstrov 2005/06. Mužstvo spoza bratislavského Starého mosta by tieto úspechy veľmi rado zopakovalo, keď sa zverenci trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp pokúsia na štadióne ŠK Slovan v prvom zápase 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 proti gréckemu Panathinaikosu Atény zabojovať o postup do skupinovaj fázy európskeho pohára č. 2. "Pred dvoma rokmi to bolo krásne obdobie pre mňa aj pre hráčov. Sú to nádherné spomienky, ktoré sa nám, dúfam, podarí oživiť. Zajtra chceme uhrať taký výsledok, ktorý nám bude dávať šance na postup aj pred odvetou," povedal na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii hlavný kouč Petržalčanov Vladimír Weiss.

Kapitán "bielo-čiernych" Ján Kozák si nemyslí, že to proti tretiemu tímu uplynulej sezóny gréckej najvyššej súťaže budú podobné zápasy s divokými výsledkami ako proti Celticu Glasgow. "Očakávam skôr dva veľmi vyrovnané duely. Dôležité bude neinkasovať na domácej pôde. Podarilo sa nám to pri našom postupe do skupiny Ligy majstrov proti Celticu aj Partizanu Belehrad a dúfam, že to dokážeme aj do tretice," skonštatoval kreatívny stredopoliar slovenského vicemajstra.

Kormidelník Artmedie má už jasno v základnej zostave, nič viac však prezradiť nechcel. Podľa jeho vlastných slov je sám zvedavý, aký výkon predvedú vo štvrtok jeho zverenci: "Oproti výsledkom v Lige majstrov sú hráči o dva roky starší, viacerí z nich nazbierali skúsenosti v kvalitných európskych ligách. Na zajtrajší zápas sa veľmi teším, verím, že sa po ňom budeme usmievať.“

Zatiaľ čo Bratislavčania majú v aktuálnej sezóne za sebou už 13 súťažných zápasov (4 v predkolách Pohára UEFA a deväť ligových duelov), Panathinaikos odohral len jediný. V 1. kole novej sezóny gréckej ligy remizovali zverenci kouča Josého Peseira v derby s Olympiakosom Pireus 0:0. "Uvidíme, či to bude pre nás výhoda. Ak vyhráme, bude sa hovoriť, že sme boli zohratejší, ak prehráme, že sme boli unavení. Nechajme sa prekvapiť, po zápase budeme múdrejší," dodal Vladimír Weiss.

Po slovenskom dvojzáprahu si za konferenčný stôl sadol hlavný kouč Aténčanov José Peseiro a kapitán mužstva Ionnais Goumas, ktorý zhodne potvrdili, že do Bratislavy si prišli pre víťazstvo. "V Pohári UEFA máme vysoké ciele. Poznáme kvality súpera, ale v oboch zápasoch si nemôžeme dovoliť nič iné ako triumf. Máme síce niekoľko zranených hráčov, nie sme rozohratí a množstvo nových hráčov sa ešte nestihlo dostatočne zžiť s ostatnými. Zajtra by sme však od úvodu chceli tvoriť hru, vnútiť súperovi náš štýl a čo najskôr streliť gól," uviedol Peseiro, ktorého doplnil aj stopér Goumas: "Musíme hrať aktívne, napádať súpera a udávať tempo hry. Potom by sme nemali mať problém zvíťaziť."



aa;bj;ds

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Weiss chce oživiť dvojročné spomienky