Patril medzi objavy Tour. Barguil prestúpil zo Sunwebu do Fortuneo-Oscaro

Warren Barguil prichádza do cieľa osemnástej etapy.
Warren Barguil prichádza do cieľa osemnástej etapy. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. aug 2017 o 16:11

Prinášam so sebou aj moju bretónsku DNA, priznal Francúz.

BRATISLAVA. Víťaz súťaže vrchárov z júlových cyklistických pretekov Tour de France 2017 Warren Barguil mení zamestnávateľa, od budúcej sezóny bude jazdiť vo farbách prokontinentálneho francúzskeho tímu Fortuneo-Oscaro.

Dvadsaťpäťročný Bretónec mal síce ešte platný kontrakt so zoskupením Sunweb na budúci rok, vedenie mu však vyhovelo v požiadavke prestúpiť do domáceho družstva.

"Som veľmi šťastný z tohto kroku. Posledné roky som sledoval progres tímu a na Tour de France ukázal, že ide o veľmi solídny kolektív. Disponuje individualitami, ktoré sú schopné dostať nás do veľmi pekných miest na tejto úrovni súťaženia," cituje Barguila portál Cyclingnews.

"Emmanuel Hubert má ambíciu ďalšieho rastu družstva, projekt ma veľmi oslovil. Po prestupe do Fortuneo-Oscaro prinášam so sebou aj moju bretónsku DNA," dodal.

Francúz Warren Barguil si po skvelom nástupe v závere prišiel po triumf v 13. etape.
Francúz Warren Barguil si po skvelom nástupe v závere prišiel po triumf v 13. etape. (Autor: TASR/AP)

Rodák z mesta Hennebont začal profesionálnu kariéru v roku 2013 v Sunwebe, vtedajšom Argose-Shimano. Naplno zažiaril na tohtoročnej Tour de France, kde okrem triumfu vo vrchárskej súťaži vyhral aj dve horské etapy a v celkovom poradí sa umiestnil na desiatej priečke.

Barguil sa stal prvým Francúzom s víťazstvom na Deň dobytia Bastily (14. júla) na Tour po dvanástich rokoch, pred ním sa to naposledy podarilo Davidovi Moncoutiému v sezóne 2005. Na konte má aj dve víťazné etapy z Vuelty a Espaňa z roku 2013.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Patril medzi objavy Tour. Barguil prestúpil zo Sunwebu do Fortuneo-Oscaro