Útoky na policajtov, zásahy ťažkoodencov, vážne zranení ľudia. Aj to sú európske pohárové súťaže

Fanúšikovia. (Ilustračné foto)
Fanúšikovia. (Ilustračné foto) (Autor: SITA/AP)
SITA|15. feb 2019 o 13:01

Výtržnosti nastali až v štyroch mestách.

BRATISLAVA. Štyri štvrtkové zápasy štvrťfinále Európskej ligy 2018/2019 sprevádzali nepokoje a výtržnosti v podaní futbalových fanúšikov.

Jeden z incidentov sa odohral aj pred zápasom Viktoria Plzeň - Dinamo Záhreb. Fanúšikovia chorvátskeho tímu zaútočili na policajné zložky, ktoré im bránili pred vstupom na štadión.

Hádzali po nich železné zábrany a zapaľovali svetlice. Polícia podľa informácií českých médií zatkla dvoch priaznivcov hostí, ktorých bude vypočúvať.

Bitka fanúšikov prebehla v ukrajinskom Kyjeve, kde sa priaznivci Eintrachtu Frankfurt pobili s podporovateľmi Šachtaru Doneck. Podobné situácie nastali aj v zápasoch medzi Olympiakosom Pireus a Dinamom Kyjev či FC Züricha SSC Neapol.

Vážnejšia situácia pritom nastala v Grécku, kde fanúšikovia Dinama neprestali s výtržnosťami ani počas zápasu a v sektore hostí museli viackrát proti nim zasiahnuť aj ťažkoodenci.

Ešte v stredu pritom došlo v Ríme k vážnejšiemu stretu fanúšikov domáceho Lazia a hostí z FC Sevilla. S bodnými ranami skončili v nemocnici štyria ľudia po tom, čo boli atakovaní chuligánmi z Talianska v maskách.

Podľa periodika La Gazzetta dello Sport boli medzi zranenými dvaja Španieli, jeden Američan a jeden Brit. Traja z nich sú aktuálne v kritickom stave.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Útoky na policajtov, zásahy ťažkoodencov, vážne zranení ľudia. Aj to sú európske pohárové súťaže