O'Sullivan zabojuje o rekordný titul. Jeho súper premýšľal nad pauzou

Judd Trump.
Judd Trump. (Autor: Twitter/World Snooker Tour)
Sportnet|30. apr 2022 o 23:50

O'Sullivan môže vytvoriť hneď niekoľko rekordov.

MS v snookri 2022

Semifinále:

Ronnie O'Sullivan (Angl.-2) - John Higgins (Škót.-6) 17:11

Judd Trump (Angl.-4) - Mark Williams (Wal.-8) 17:16

SHEFFIELD. Fenomenálny Angličan Ronnie O'Sullivan zabojuje o rekordný siedmy titul majstra sveta v snookri.

V semifinále skúseného Škóta Johna Higginsa 17:11 a má tak šancu vyrovnať legendárneho Stephena Hendryho so siedmimi víťazstvami.

O'Sullivan vo finále prehral iba raz

O'Sullivan si v známom divadle Crucible zahrá už ôsme finále, v ňom neuspel iba raz, keď v roku 2014 nestačil na Marka Selbyho. Z triumfu sa tešil v rokoch 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 a 2020.

V boji o titul majstra sveta ho vyzve krajan Judd Trump, ktorý uspel v dráme proti Markovi Williamsovi. Skúseného Walesana zdolal najtesnejším rozdielom 17:16.

Štyridsaťšesťročný O'Sullivan bude najstarším finalistom od roku 1982. Ak by sa mu podarilo uspieť, stane sa najstarším majstrom sveta v histórii.

Na konte má rekordných 38 víťazstiev na bodovaných turnajoch a celkovo si zahrá už 61. finále. Tiež môže rozšíriť bohatú zbierku triumfov na podujatiach Triple Crown - aktuálne ich má na konte 20.

Trump môže napraviť nevydarenú sezónu

Finále sľubuje skvelú reklamu na snooker, keďže Trump sa postupne stáva ďalším fenoménom. V rokoch 2020 a 2021 vyhral až 13 podujatí, ale v poslednej sezóne sa mu veľmi nedarilo.

Aj keď ovládol jeden bodovaný a jeden nebodovaný turnaj, ostal ďaleko za očakávaniami. Z postu neohrozenej svetovej jednotky sa prepadol na štvrtú priečku.

Na nedávnom turnaji Tour Championship dokonca naznačil, že si chce dať od snookru dlhšiu prestávku. Na svetový šampionát však nastúpil a urobil dobre. Nevydarenú sezónu tak môže ukončiť skvelým spôsobom.

Semifinále bolo poriadne nabité

Už teraz je jasné, že víťaz finálového zápasu ukončí ročník ako svetová jednotka. Na svoje konto si pripíše aj odmenu 500-tisíc libier. Finále sa hrá na maximálne 35 frejmov, víťaz ich teda potrebuje získať 18.

Trump sa však na postup do svojho tretieho finále (uspel v roku 2019) poriadne natrápil. Nad Williamsom viedol už 9:2 aj 12:5, ale nakoniec musel zabrať za stavu 15:16.

Williams mal na dosah jeden z najväčších obratov v histórii MS. Vyrovnal však aspoň rekord Hendryho, keď na jednom šampionáte dosiahol až 16 stobodových nábehov.

Zaujímavosťou je, že semifinalisti získali dohromady až 14 titulov majstra sveta a išlo o papierovo najsilnejšie zloženie semifinále za posledné roky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»O'Sullivan zabojuje o rekordný titul. Jeho súper premýšľal nad pauzou