Suverénny Djokovič opäť nestratil ani set, premiérovo postúpil aj Tsitsipas

Novak Djokovič v osemfinále Roland Garros 2020.
Novak Djokovič v osemfinále Roland Garros 2020. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. okt 2020 o 15:18

Rubľov vyrovnal svoje grandslamové maximum.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič pokračuje na grandslamovom Roland Garros naďalej bez straty setu.

Najvyššie nasadený hráč si v pondelňajšom osemfinále poradil s Rusom Karenom Chačanovom 6:4, 6:3, 6:3. Zápas trval 2:23 h.

Djokovič vylepšil skvelú bilanciu

Najbližším súperom zverenca trénera Mariána Vajdu bude sedemnásty nasadený Španiel Pablo Carreno-Busta, ktorý vyhral nad nemeckým kvalifikantom Danielom Altmaierom v troch setoch 6:2, 7:5 a 6:2.

Djokovič držal po celý čas kontrolu nad duelom s turnajovou pätnástkou. Súpera prvýkrát brejkol vo ôsmej hre a hoci to vzápätí nedokázal potvrdiť, za stavu 5:4 opäť zobral Chačanovovi servis.

V druhom sete si Srb vybudoval náskok 4:1, ktorý si už vziať nedal. V treťom dokázal Rus otočiť z 0:2 na 3:2 a mal aj dva brejkbaly na ďalší gem, koncovka však opäť patrila favoritovi.

Djokovič si vylepšil svoju bilanciu v tomto roku na 35 víťazstiev a jednu prehru (po diskvalifikácii v osemfinále US Open).

Zahral celkovo 44 víťazných úderov v porovnaní s 31 súpera, pomer nevynútených chýb bol 28:31. Rus využil iba dva z deviatich brejkbalov, Djokovič šesť z pätnástich.

"Napriek víťazstvu v troch setoch to bol celkom vyrovnaný duel a som rád, ako som ho dokázal ukončiť. Čelil som viacerým brekjkbalom, no väčšinu z nich som odvrátil. Nemohol som však ani na chvíľu stratiť koncentráciu.

Pod zatiahnutou strechou som si to užil, vyhovujú mi takéto podmienky. Našiel som dnes správny rytmus a recept ako Karena zdolať, takže som spokojný," povedal v pozápasovopm interview Djokovič, ktorý sa do štvrťfinále v Paríži dostal jedenástykrát v sérii.

Tsitsipas si vylepšil maximum

Grék Stefanos Tsitsipas sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom podujatí Roland Garros.

Piaty nasadený hráč vyhral v pondelňajšom osemfinále nad turnajovou osemnástkou Bulharom Grigorom Dimitrovom v troch setoch 6:3, 7:6 (9) a 6:2.

Tsitsipas mal s premožiteľom Slováka Andreja Martina z druhého kola výraznejšie starosti iba v druhom sete, ked v tajbrejku odvrátil dva setbaly súpera.

Grék dosiahol zatiaľ svoj najlepší výsledok na podujatiach veľkej štvorky vlani na Australian Open, kde sa dostal do semifinále.

V boji o postup medzi elitné kvarteto sa Tsitsipas stretne s Rusom Andrejom Rubľovom.

Trinásty nasadený hráč zdolal v pondelňajšom osemfinále Maďara Mártona Fuscovicsa v štyroch setoch 6:7 (4), 7:5, 6:4 a 7:6 (3).

Rubľov po takmer štvorhodinovom boji vyrovnal postupom medzi osem najlepších svoje grandslamové maximum z US Open 2017 a 2020.

Jeho ďalším súperom bude víťaz súboja medzi turnajovou päťkou Grékom Stefanosom Tsitsipasom a osemnástym nasadeným Bulharom Grigorom Dimitrovom.

Roland Garros 2020 - dvojhra mužov - osemfinále

Novak Djokovič (Srb.-1) - Karen Chačanov (Rus.-15) 6:4, 6:3, 6:3

Stefanos Tsitsipas (Gr.-5) - Grigor Dimitrov (Bulh.-18) 6:3, 7:6 (9), 6:2

Andrej Rubľov (Rus.-13) - Márton Fucsovics (Maď.) 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3)

Pablo Carreno-Busta (Šp.-17) - Daniel Altmaier (Nem.) 6:2, 7:5, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Suverénny Djokovič opäť nestratil ani set, premiérovo postúpil aj Tsitsipas