Talian úplne rozdrvil konkurenciu, prišiel s veľkým náskokom. Slováci nedokončili

Lorenzo Mark Finn.
Lorenzo Mark Finn. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. sep 2024 o 17:51

V hustom daždi a na mokrej vozovke sa išlo od úvodu naplno.

MS v cyklistike 2024

Preteky juniorov (Uster - Zürich, 127,2 km):

1.

Lorenzo Finn

Taliansko

2:57:05 h

2.

Sebastian Grindley

Veľká Británia

+ 2:05 m

3.

Senna Remijn

Holandsko

+ 3:06 m

Samuel Fedor

Slovensko

Nedokončil

Fabian Wieland

Slovensko

Nedokončil

ZÜRICH. Taliansky cyklista Lorenzo Finn získal zlato v pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku v kategórii juniorov.

Štvrtkovú trasu z Usteru do Zürichu dlhú 127,2 km rozhodol dlhým únikom a zvládol ju za 2:57:05 hodiny.

V cieli mal veľký náskok 2:05 minúty pred druhým Britom Sebastianom Grindleym. Bronz si v závere vybojoval Holanďan Senna Remijn (+3:06 min). Dvaja slovenskí reprezentanti náročné preteky nedokončili.

Juniori absolvovali po krátkom nájazde štyri kopcovité okruhy dlhé 27 km s takmer 2000 výškovými metrami.

V hustom daždi a na mokrej vozovke sa išlo od úvodu naplno a pelotón sa rýchlo preriedil. Po prvom stúpaní na Binz (1,5 km, 9,1%) sa na čele sformovala skupina favoritov.

Z balíka čoskoro vypadli aj obaja Slováci Samuel Fedor a Fabian Wieland. Po druhom prejazde cieľom sa rozdiely ešte zvýšili a o medaily bojovali v podstate už iba 15 pretekári.

Na jednom z kratších kopcov vyrazil do úniku Finn, ktorý zvládol aj ťažké stúpanie Witikon (1,4 km, 7,3%) a mal k dobru 22 sekúnd pred prenasledovateľmi. Tretia skupina strácala vyše minútu.

Finna 37 km pred cieľom dobehli Španiel Hector Alvarez, Grindley a Albert Philipsen. Dánsky jazdec mal smolu, keď v jednom z kratších zjazdov spadol.

V treťom stúpaní na Witikon opäť úspešne zaútočil Finn a záverečných 20 km už išiel sám. Druhý skončil Grindley, Alvarezovi na konci došli sily a neudržal bronzovú priečku. Tú si vybojoval v špurte trojice Remijn.

"Je to sen, ešte som to nedokázal vstrebať. Cítil som sa dobre, asi som mal najlepšie nohy v živote. Keď som vyrazil prvýkrát, myslel som si, že je to veľmi skoro a potom ma dobehli ostatní. Ale dnes som sa na okruhu cítil perfektne, dážď mi nevadil a vyšlo to," povedal víťaz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Talian úplne rozdrvil konkurenciu, prišiel s veľkým náskokom. Slováci nedokončili