Vynovený štadión Dodgers do roku 2012

SITA|25. apr 2008 o 08:52

LOS ANGELES 25. apríla (SITA, AP) - Štyri roky by mala trvať prestavba štadióna bejzbalistov Los Angeles Dodgers, ktorý patrí k najstarším v zámorskej MLB. Vedenie klubu predstavilo plán, ktorý napokon ...

LOS ANGELES 25. apríla (SITA, AP) - Štyri roky by mala trvať prestavba štadióna bejzbalistov Los Angeles Dodgers, ktorý patrí k najstarším v zámorskej MLB. Vedenie klubu predstavilo plán, ktorý napokon zavrhol úvahy o stavbe nového štadióna. Projekt počíta aj s trojprúdovou prístupovou cestou a námestím, ktoré spojí stánok s promenádou plnou reštaurácií, obchodov a múzeom klubu. Na mieste doterajších parkovacích plôch vyrastie park s možnosťou aktívneho oddychu. Jedna zo zón ponúkne výhľad na centrum Los Angeles, pobrežie Tichého oceánu či okolité pohoria. "Vytvoríme nový štadión bez toho, aby sme zničili starý. Bude to stáť viac prostriedkov a úsilia, ale hovoríme o štadióne Dodgers," vyhlásil majiteľ Frank McCourt.

Rekonštrukcia bude stáť približne 500 miliónov dolárov a dokončia ju v roku 2012. Čaká sa ešte na súhlas radnice, ale ten by mal byť iba formalitou. Starý štadión Dodgers je v prevádzke od roku 1962 a keď sa budúci rok presťahujú New York Yankees do svojho nového stánku, stane sa tretím najstarším v MLB. Dlhšie slúžia už iba bostonský Fenway Park a chicagský Wrigley Field.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vynovený štadión Dodgers do roku 2012