Vynechali šampióna, UFC oznámilo súboj o dočasný opasok ťažkej váhy

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|29. jún 2021 o 20:42 (aktualizované 29. jún 2021 o 20:42)

Nečakaná správa.

LAS VEGAS. Sú to len tri mesiace od momentu, kedy Francis Ngannou získal opasok ťažkej váhy najlepšej svetovej organizácie, avšak najbližší súboj o titul sa zaobíde bez neho.

Podľa informácií viacerých renomovaných zahraničných webov sa na augustovom turnaji UFC 265 v dueli o dočasný opasok ťažkej váhy stretne dvojica Derrick Lewis (25-7 MMA) a Cyril Gane (9-0 MMA).

Správa prichádza v dobe, keď sa všeobecne očakávalo oznámenie prvej obhajoby šampióna Francisa Ngannua, ktorý si mal v oktagone zmerať sily v odvetnom súboji proti Lewisovi.

Čo sa to deje?

Nečakaný krok zo strany organizácie prekvapil mnohých, najviac logicky samotného šampióna a jeho agenta, ktorí sa netaja tým, že celkom nechápu, ako k zápasu o dočasný titul ťažkej váhy môže dôjsť.

„Je to veľký šok, ak sa pozriete na udalosti v ťažkej váhe. Verím, že sa čím skôr dozvieme o čo vlastne ide a UFC nám to objasní,“ povedal Marquel Martin, manažér kamerunskej hviezdy.

Situáciu okomentoval aj Ngannou, keď cez sociálnu sieť twitter vyjadril údiv nad tým, že on sám takto pred rokom v zápase s Jairzinhom Rozenstruikom ponuku zápasiť o dočasný titul nedostal.

Pre úplnosť išlo v tom čase o obdobie bez aktivity šampióna ťažkej váhy Daniela Cormiera.

Dana vracia úder

Dlhoročný prezident UFC Dana White má na celú situáciu opačný názor a okamžite prišiel s vlastnou verziou: „Nie je šokovaný, vie úplne o všetkom, o čo tu ide. Povedali sme mu viackrát, že sa to môže stať. Jeho manažment je neschopný a verím, že si Francis najme nových ľudí, aby mu v jeho kariére pomáhali.“

Celý spor, ktorého vyvrcholením je oznámený súboj o titul ťažkej váhy bez právoplatného šampióna, hoci od jeho posledného zápasu uplynuli len tri mesiace, je neočakávaný a tak trochu nešťastný.

Svojím spôsobom sa tak nepriamo potvrdili informácie o tom, že vedenie organizácie tlačilo na rýchlu obhajobu opasku Ngannua.

Súboj Lewis vs. Gane sa uskutoční na augustovej karte UFC 265, ktorú bude hostiť štát Texas.

Nie je žiadnym tajomstvom, že prítomnosť "domácej" hviezdy v podobe Derricka Lewisa môže výrazne pomôcť zdvihnúť tržby podujatia americkej organizácie, čo pri možnom odmietnutí termínu zo strany Ngannua mohlo priviesť vedenie UFC k záložnému plánu zápasu o dočasný titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vynechali šampióna, UFC oznámilo súboj o dočasný opasok ťažkej váhy