Vyhral deväť zápasov za sebou. Columbus má na dosah klubový rekord

Brandon Saad oslavuje svoj gól do siete Vancouveru. Columbus dosiahol proti Canucks deviate víťazstvo za sebou.
Brandon Saad oslavuje svoj gól do siete Vancouveru. Columbus dosiahol proti Canucks deviate víťazstvo za sebou. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. dec 2016 o 15:40

Víťazstvo nad Vancouverom bolo zároveň päťstým v kariére pre trénera Blue Jackets Johna Tortorellu.

VANCOUVER. Klub zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets v nedeľu v súboji proti Vancouveru (4:3 po predĺžení, pozn. red.) dosiahol už deviaty triumf v základnej časti profiligy za sebou.

Vyrovnal absolútne tímové maximum od vstupu do súťaže v roku 2000.

Blue Jackets v minulosti nenašli premožiteľa v deviatich dueloch bez prerušenia od 18. marca do 31. apríla 2015. Teraz prehrali naposledy 27. novembra s Floridou.

Odvtedy si pripísali sedem víťazstiev v riadnom hracom čase, jedno po predĺžení a rovnako jedno po samostatných nájazdoch.

Klubový rekord môžu zlepšiť v utorok 20. decembra v domácom súboji proti Los Angeles v tíme s Mariánom Gáboríkom.

Columbus sa zásluhou úspešných výsledkov vyhupol už na tretie miesto v tabuľke Východnej konferencie za New York Rangers a Pittsburgh.

Nedeľňajší triumf Blue Jackets bol zároveň päťstým víťazstvom ich kouča Johna Tortorellu v kariére. Päťdesiatosemročný odborník dosiahol hranicu päťsto triumfov v základnej časti ako vôbec prvý v USA narodený tréner.

Zaujímavosťou je, že túto métu prekonal v súboji proti Canucks - v tejto organizácii pôsobil pred príchodom do Columbusu a vedenie Vancouveru s ním ukončilo spoluprácu v máji 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhral deväť zápasov za sebou. Columbus má na dosah klubový rekord