Vybojovala si voľnú kartu. Na Roland Garros sa predstaví aj pätnásťročná Američanka

Amanda Anisimovová.
Amanda Anisimovová. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. máj 2017 o 14:18

Anisimovová bude prvou hráčkou v hlavnej singlovej súťaži na Majors s rokom narodenia 2001.

BRATISLAVA. Ešte len 15-ročná Amanda Anisimovová si vybojovala americkú recipročnú voľnú kartu na štart v hlavnej súťaži dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (28. mája - 11. júna).

V internom bodovaní na vybraných podujatiach ju vzhľadom na vývoj už nik nemôže predstihnúť. Medzi mužmi vedie Tennys Sandgren.

Rodáčka z Freeholdu v New Jersey Anisimovová má ruský pôvod a bude prvou hráčkou v hlavnej singlovej súťaži na Majors s rokom narodenia 2001.

Generáciu 2000 uviedla na takúto scénu v januári na melbournských Australian Open domáca Destanee Aiavová, prehrala v prvom kole s Nemkou Monou Barthelovou.

Anisimovová je bývalou dvojkou juniorského tzv. kombinovaného renkingu ITF (teraz sa nachádza na piatej priečke).

Vlani sa práve na Roland Garros dostala medzi juniorkami do finále ako prvá Američanka od roku 2002 (Ashley Harkleroadová), nestačila na Švajčiarku Rebeku Masarovú. V seniorskom hodnotení WTA figuruje Anisimovová na 264. pozícii.

Tenisová asociácia Spojených štátov amerických (USTA), francúzska FFT a austrálska TA si vymieňajú po jednej voľnej karte na dvojhru mužov a žien na US Open, Roland Garros a Australian Open, do dohody nie je zapojený Wimbledon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vybojovala si voľnú kartu. Na Roland Garros sa predstaví aj pätnásťročná Američanka