Vrbata vylepší ofenzívu Mladej Boleslavi

SITA|12. dec 2008 o 21:17

Hokejista Radim Vrbata sa vracia do rodného Česka, kde sa dohodol po predčasnom ukončení pôsobenia v klube NHL Tampa Bay s materskou Mladou Boleslavou.

MLADÁ BOLESLAV. Dvadsaťsedemročný útočník vylepší ofenzívu nováčika českej najvyššej súťaže. "Radim priletí v pondelok a na druhý deň podpíše zmluvu do 30. apríla 2009. V našej situácii, keď sa nám nedarí v ofenzíve, by to mohol byť kľúčový okamih, aby sme sa bez problémov udržali," povedal na klubovom webe predseda predstavenstva BK Mladá Boleslav Jan Plachý. Vrbata by mal prvý zápas za nový klub odohrať 28. decembra v Pardubiciach, doma sa fanúšikom predstaví o dva dni neskôr proti Sparte Praha.

Vrbata odohral v NHL 440 zápasov v dresoch Colorada, Caroliny, Chicaga, Phoenixu a Tampy a zaznamenal v nich 105 gólov a 127 asistencií. Majster sveta z roku 2005 po uplynulej sezóne vo Phoenixe, ktorá bola jeho najlepšou v kariére, keď v drese "kojotov" zaznamenal v 77 zápasoch 27 gólov a 29 asistencií, podpísal v lete ako neobmedzený voľný hráč trojročnú zmluvu s klubom Tampa Bay Lightning na 9 miliónov amerických dolárov. Od začiatku tohto ročníka sa mu však vôbec nedarilo a v 18 zápasoch si pripísal len 6 bodov za tri góly a tri asistencie. Navyše je jeho manželka tehotná a Vrbatovci chcú priviesť potomka na svet doma v Českej republike. Majiteľ klubu Oren Koules akceptoval Vrbatovo želanie a po nevyhnutnej procedúre súvisiacej s 24-hodinovým umiestnením hráča na waiver listinu voľných nechránených hráčov ho pustil do Čiech.

Nachádzate sa tu:
Domov