Vonnová sa už mala vrátiť, nepríjemne však spadla

(Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela, SITA|20. nov 2013 o 08:33

Bola plná optimizmu a tešila sa návrat. Osem mesiacov sa zotavovala zjazdárka Lindsey Vonnova z vážneho zranenia. Teraz spadla opäť. Či je to vážne, tají.

DENVER, BRATISLAVA. Iba desať dní ostávalo Lindsey Vonnovej k súťažnému návratu. Najúspešnejšia zjazdárka súčasnosti sa usilovne pripravovala od februára, kedy si roztrhla väzy v kolene.

Cieľom Soči

Všetko vyzeralo nádejne a Vonnová tvrdila, že je opäť v skvelej forme. „Necítim žiadne bolesti, koleno je opäť silné,“ vravela pre AP.

Pri tréningu zjazdu v Copper Mountain sa však Američanka opäť zranila.

Vyšetril ju ortopéd Bill Sterett, ktorý jej operoval aj potrhané väzy. „V priebehu najbližších 24 hodín budeme mať presnejšie informácie o jej stave,“ informoval denník Denver Post.

Nie je ani jasné, či si Vonnová udrela koleno, ktoré mala naposledy zranené.

Olympijská šampiónka vynechala prvé kolá Svetového pohára, aby sa lepšie pripravila na sezónu.

„Veľmi rada, by som vyhrala čo najviac pretekov Svetového pohára, ale hlavným cieľom je olympiáda,“ vravela pred pár týždňami pre AP. „Aj keby som v prvých podujatiach bola pomalšia, nevadí to. Chcem si byť istá, že v Soči odovzdám sto percent.“

Húževnatá

Do otvorenia olympijských hier ostáva 77 dní.

Američanka v minulosti viackrát prekvapila, ako rýchlo sa dokázala po zranení vrátiť na svah. V roku 2006 pri tréningu pred olympijským zjazdom mala ťažký pád. Narazila si ľavý bok. O 48 hodín neskôr v zjazde štartovala, vybojovala ôsme miesto.

Na vancouverských hrách štartovala zase s pomliaždeným kolenom. Bola z toho zlatá medaila v zjazde a bronz v super–G.

V roku 2011 utrpela pri páde otras mozgu. O jedenásť dní na to štartovala na majstrovstvách sveta a získala striebro. Neskôr priznala, že to bola chyba a príliš riskovala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová sa už mala vrátiť, nepríjemne však spadla