Slovenský šampión po prvý raz pôjde do Ligy majstrov. Musí hrať v inom meste

Komárno získalo v apríli historický titul.
Komárno získalo v apríli historický titul. (Zdroj: TASR, Autor: Radovan Stoklasa)
Titanilla Bőd|2. jún 2021 o 15:15

Dosiaľ túto ponuku nevyužil žiadny slovenský tím.

KOMÁRNO. Volejbalisti Komárna sa v apríli stali po prvý raz v histórii klubu majstrami Slovenska.

V radostných chvíľach po finále ešte nevedeli, či využijú aj možnosť štartovať v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. Napokon však prihlášku do Ligy majstrov podali.

Záväzok a zodpovednosť

„Dlho sme to zvažovali. Žijeme v dobe neistôt, nevieme odhadnúť, či budeme môcť hrať pred fanúšikmi. Napokon sme sa však rozhodli do toho ísť. Takáto možnosť sa nenaskytne každý deň. Môžeme zviditeľniť klub, mesto, univerzitu,“ uviedol pre Sportnet Ladislav Ferencz, predseda klubu Rieker UJS Komárno.

Dosiaľ v Lige majstrov volejbalistov neštartoval žiadny tím zo Slovenska. Aktuálny ženský majster Slávia UK ponuku tiež neakceptovala.

„Je to veľký záväzok a zodpovednosť, na druhej strane však aj výzva a neuveriteľná šanca zviditeľniť sa. Zrazu o Komárne bude počuť celá Európa,“ píše sa na oficiálnej stránke klubu.

Žreb bude koncom júna

Žreb Ligy majstrov sa uskutoční 25. júna v Luxemburgu, prvé kolo by malo byť na programe 5. októbra a odveta o týždeň neskôr.

„Nebudeme môcť hrať vo vlastnej hale, lebo pri takejto prestížnej súťaži treba spĺňať určité kritériá. Dostali sme k tomu stostranový manuál. Naše domáce zápasy sa preto uskutočnia v Nitre. Verím, že žreb bude pre nás priaznivý a nebudeme musieť cestovať za súperom do nejakej ďalekej krajiny. To by bolo to veľmi nákladné,“ dodal Ferencz.

Komárňanský klub funguje v skromných podmienkach, no vedenie klubu si zakladá na tom, aby financie získaval z viacerých zdrojov. Prispieva to k stabilite klubu.

Získali hráčsku ikonu

Komárňania chcú udržať majstrovský tím pokope a plánujú aj posily. Ozajstnou prestupovou bombou bolo angažovanie Emanuela Kohúta.

V minulej sezóne pôsobil v poľskom klube GKS Katowice. Počas bohatej kariéry hral v Nemecku i v Taliansku, bol kapitánom slovenskej reprezentácie.

Získal aj množstvo triumfov i individuálnych ocenení: bol víťazom Európskej ligy v rokoch 2008 a 2011, štyrikrát vyhral anketu o najlepšieho volejbalistu Slovenska, bol vyhlásený za najlepšieho blokára Final Four Európskej ligy 2007, bol finalistom CEV Ligy majstrov v roku 2013 a má bronz z Európskej ligy 2007.

„Ide o jedného z ikonických volejbalistov Slovenska, bude to výrazná posila. Tešíme sa aj z toho že zmluvu predĺžil aj František Ogurčák, jeden z kľúčových hráčov majstrovského tímu,“ uzavrel Ladislav Ferencz.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenský šampión po prvý raz pôjde do Ligy majstrov. Musí hrať v inom meste