Slováci boli v Tacene úspešní, do semifinále postúpilo až desať lodí

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: TASR)
SITA|24. jún 2022 o 13:25 (aktualizované 24. jún 2022 o 16:39)

V akcii boli dvanásti slovenskí reprezentanti.

ĽUBĽANA. Spolu desať z dvanástich slovenských lodí na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v slovinskom Tacene na predmestí Ľubľany postúpilo z kvalifikácie do víkendových semifinále.

V kajaku sa ďalej dostali štyri zo šiestich lodí, v kanoe všetkých šesť.

V Tacene chýba okrem iných aj úradujúca majsterka Európy medzi kajakárkami Eliška Mintálová, ktorá si po náročnom programe dopriala súťažnú pauzu.

Neštartuje ani talentovaná Zuzana Paňková, ktorá pred juniorským svetovým šampionátom dala prednosť pretekom v talianskej Ivrei.

Všetky štyri spomenuté postupujúce slovenské lode sa do semifinále dostali už cez 1. kvalifikačné kolo. Medzi kajakárkami v ňom bola Soňa Stanovská deviata a Michaela Haššová osemnásta.

Simona Glejteková sa do elitnej dvadsiatky nezmestila. V oprave na postup potrebovala skončiť v Top 10, no 21. pozícia ju vyradila z hry.

Medzi kajakármi z prvej kvalifikačnej jazdy postupovala najlepšia tridsiatka, do ktorej sa dostali Jakub Grigar na 17. a Martin Halčin na 27. stupienku. Jakub Stanovský obsadil až 53. post a čakala ho oprava, v ktorej tiež neuspel.

Medzi kanoistkami z prvej jazdy postúpili Emanuela Luknárová (6.) aj Simona Glejteková (18.), Soňa Stanovská minula tretiu bránku a musela ísť do opravy. V nej síce nazbierala štyri trestné sekundy, ale zaradila sa medzi semifinalistky.

Medzi kanoistami prvú jazdu na postup, podľa očakávaní, pretavili Alexander Slafkovský (4.), Matej Beňuš (8.) aj Marko Mirgorodský (12.).

Počas víkendu budú v Tacene bojovať v sobotu kajakári a kajakárky, v nedeľu kanoistky a kanoisti. V sobotu popoludní sa uskutoční aj kvalifikácia v extrémnom slalome, ktorý vyvrcholí v nedeľu vyraďovacími jazdami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slováci boli v Tacene úspešní, do semifinále postúpilo až desať lodí