Mintálová sa delí o titul na ME. Dukátová: Toto si ešte nepamätám

Eliška Mintálová.
Eliška Mintálová. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|28. máj 2022 o 12:40

Rovnaký čas dosiahla Talianka Stefanie Hornová.

ME vo vodnom slalome 2022

Výsledky finále K1 žien:

1.

Eliška Mintálová

Slovensko 

107,24 s

(0)

1.

Stefanie Hornová

Taliansko

+ 0,00 s

(0)

3.

Mallory Franklinová

Veľká Británia

+ 3,05 s

(2)

4.

Martina Wegman

Holandsko

+ 3,08 s

(0)

5.

Eva Terčeljová

Slovinsko

+ 4,51 s

(4)

6.

Natalia Pacierpniková

Poľsko

+ 4,77 s

(2)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová sa stala majsterkou Európy 2022 v Liptovskom Mikuláši.

O titul šampiónky starého kontinentu sa však delí s Taliankou Stefanie Hornovou, s ktorou dosiahli vo finálovej jazde na stotinu rovnaký čas.

"To nie je možné, obe sú prvé. Toto si ešte nepamätám," povedala v priamom prenose televízie JOJ Šport bývala reprezentantka Jana Dukátová.

Bronz získala Britka Mallory Franklinová, obhajkyňu prvenstva Rakúšanku Corinnu Kuhnleovú klasifikovali až na siedmej pozícii.

Dvadsaťtriročná Žilinčanka dosiahla zatiaľ najväčší úspech vo svojej kariére.

"Je to moja domáca trať a je výnimočné tu súťažiť. A tiež preto, že som získala prvú medailu na ME. Čakať na ďalšie pretekárky bolo stresujúce, ale napokon to dobre dopadlo," povedala Mintálová tesne po úspešnom finále.

Neskôr pre JOJ Šport poznamenala: "Je úžasný pocit stať sa majsterkou Európy. Chcela som ísť čo najlepšie a veľmi som si priala, aby sa mi to podarilo. Dosiahnuť totožný čas sa nestáva často, je to výnimočné."

Slovensko získalo v disciplíne K1 žien na európskom šampionáte prvú medailu od roku 2016, kedy získala bronz Jana Dukátová. Tiež bola doposiaľ poslednou slovenskou víťazkou, keď triumfovala v roku 2010 v Čunove.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Mintálová sa delí o titul na ME. Dukátová: Toto si ešte nepamätám