Do semifinále sa prebojovalo deväť slovenských lodí, postúpil aj Martikán

Michal Martikán.
Michal Martikán. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
TASR, SITA|26. aug 2022 o 17:35

Do semifinále C1 sa prebojovalo päť zo šiestich Slovákov.

PAU. Do semifinále C1 na podujatí Svetového pohára vo vodnom slalome vo francúzskom Pau sa prebojovalo päť zo šiestich slovenských lodí.

Piatková kvalifikácia sa najviac vydarila Zuzane Paňkovej, ktorá v úvodnej rozjazde predviedla čistú jazdu a postúpila najlepším časom - 111,39 s.

V prvom kvalifikačnom kole sa k nej pridala Emanuela Luknárová, ktorá rovnako išla bezchybne a obsadila šieste miesto so stratou 3,52 s na krajanku.

Nedarilo sa iba Soni Stanovskej, v prvej jazde jej s tromi "ťukmi" patrilo 32. miesto a postup sa jej nepodarilo vybojovať ani v opravnej jazde. V nej skončila dvanásta, od postupu do semifinále ju delili 2,30 s.

Medzi kanoistami si účasť v semifinále zabezpečili všetci traja slovenskí reprezentanti.

Z prvej kvalifikačnej jazdy postúpil Matej Beňuš 11. časom, keď zajazdil čisto a za najlepším Denisom Gargaudom Chanutom z Francúzska zaostal o 4,55 s. Nasledoval ho trinásty Marko Mirgorodský (+5,35).

Michal Martikán, ktorý v C1 mužov nahradil zraneného Alexandra Slafkovského, obsadil v prvej jazde so štyrmi trestnými sekundami až 33. priečku (+10,49), no v opravnej jazde nezaváhal. Predviedol v nej bezchybnú jazdu a tretím najlepším časom si zaistil postup (+2,62).

Dovedna deväť z tucta slovenských lodí sa na pretekoch vo francúzskom Pau prebojovali z kvalifikácie do semifinále. Ďalej idú štyria reprezentanti SR v kajaku a piati v kanoe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Do semifinále sa prebojovalo deväť slovenských lodí, postúpil aj Martikán