Mintálovej sa nedarilo, nazbierala až dve päťdesiatky. Finále kajakárov bolo bez Slovákov

Eliška Mintálová.
Eliška Mintálová. (Autor: TASR)
SITA, TASR|2. jún 2023 o 17:34 (aktualizované 2. jún 2023 o 18:20)

Mintálová mala vo finále až 104 trestných sekúnd.

BRATISLAVA. Úradujúca majsterka Európy slovenská kajakárka Eliška Mintálová sa síce na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v nemeckom Augsburgu prebojovala do finále, ale v ňom sa jej nedarilo.

Deviatou bránkou totiž neprešla podľa predpisov a dostala 50-sekundovú penalizáciu, neskôr jej "guľu" prisúdili aj na bránke číslo 21.

V súčte nazbierala 104 trestných sekúnd a obsadila 10. priečku. Víťazkou sa napokon stala domáca Elena Liliková.

Nedarilo sa ani Paňkovej

Do finále sa Mintálová prebojovala ôsmou pozíciou v semifinále, v ktorom zaznamenala jeden dotyk s bránkou číslo 8 a v súčte zaostala o 5,64 sekundy za víťaznou Taliankou Stefanie Hornovou. Tá trať absolvovala čisto.

"Začiatok bol celkom solídny, žiaľ, urobila som potom veľmi veľký výjazd a neprešla som nasledujúcu bránku. Vedela som, že mám 50-ku. Snažila som sa ísť potom na hranu, čo sa mi vypomstilo dolu na protichodnej bránke. Som spokojná, že som sa dostala do finále, žiaľ, boli tam chyby," povedala Mintálová pre JOJ Šport.

Nedarilo sa Zuzane Paňkovej, ktorá si v semifinále pripísala až šesť trestných sekúnd a klasifikovali ju na 17. stupienku, pričom od prieniku do elitnej desiatky ju delilo 2,92 sekundy.

"Dva ťuky dolu boli malé, ale celkom zbytočné. Trénerovi aj mne sa páčilo nasadenie, no tie chyby mrzeli. Sme však radi, že loď nelietala a išlo sa mi dobre," uviedla Paňková.

Semifinále nevyšlo ani favorizovanej Austrálčanke Jessice Foxovej, ktorá minula bránku číslo 4 a obsadila až 26. priečku.

Z troch kajakárov nepostúpil ani jeden

Medzi mužmi malo Slovensko až trojnásobné zastúpenie, do finále sa však nedostal ani jeden slovenský kajakár. Adam Gonšenica dostal 50-sekundovú penalizáciu na štvrtej bránke a to ho automaticky vyradilo z hry o finále.

Jakub Grigar s dvoma trestnými sekundami zo siedmej bránky dlho figuroval v elitnej desiatke, ale napokon sa do nej nezmestil a klasifikovali ho na 13. pozícii s mankom 1,43 sekundy na postup.

Martin Halčin na štvrtej bránke dostal za dotyk dve trestné sekundy, v danom úseku však stratil aj veľa cenného času a napokon skončil až v tretej desiatke.

V sobotu sa v Augsburgu uskutočnia semifinálové a finálové jazdy kanoistov (Matej Beňuš, Alexander Slafkovský, Marko Mirgorodský) a kanoistiek (Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová).

Nedeľa je vyhradená novej olympijskej disciplíne - kajak krosu. V nej budú o pódium bojovať Eliška Mintálová, Zuzana Paňková, Martin Halčin a Jakub Stanovský.

Svetový pohár vo vodnom slalome - Augsburg (Nemecko)

Ženy - finále K1:

1.

Elena Liliková

Nemecko

101,66 s (0)

2.

Stefanie Hornová

Taliansko

+ 4,29 s (2)

3.

Viktoria Wolffhartdová

Rakúsko

+ 4,48 s (0)

10.

Eliška Mintálová

Slovensko

+ 111,28 s (104)

17.

Zuzana Paňková

Slovensko

semifinále

Muži - finále K1:

1.

Giovanni De Gennaro

Taliansko

90,71 s (0)

2.

Joseph Clarke

Veľká Británia

+ 2,98 s (2)

3.

Hannes Aigner

Nemecko

+ 3,03 s (0)

13.

Jakub Grigar

Slovensko

semifinále

28.

Martin Halčin

Slovensko

semifinále

37.

Adam Gonšenica

Slovensko

semifinále

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Mintálovej sa nedarilo, nazbierala až dve päťdesiatky. Finále kajakárov bolo bez Slovákov