Konkurentom nedal šancu. Grigar ovládol preteky Svetového pohára

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: TASR)
TASR|19. jún 2021 o 13:55

Najrýchlejší bol aj v semifinále.

Svetový pohár vo vodnom slalome - Markkleeberg (Nemecko)

Muži - finále K1:

1.

Jakub Grigar

Slovensko

88,91 s (0)

2.

Felix Oschmautz

Rakúsko

+ 2,01 s (2)

3.

Boris Neveu

Francúzsko

+ 2,95 s (2)

19.

Martin Halčin

Slovensko

semifinále

31.

Adam Gonšenica

Slovensko

semifinále

MARKKLEEBERG. Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar sa stal víťazom K1 mužov v rámci 2. kola Svetového pohára.

V sobotňajšom finále v nemeckom Markkleebergu triumfoval s náskokom 2,01 sekundy pred Rakúšanom Felixom Oschmautzom, tretí skončil Boris Neveu z Francúzska (+2,95).

Grigar: Množstvo práce sa vyplatilo

Grigar naznačil svoje možnosti už v dopoludňajšom semifinále, v ktorom dosiahol najlepší čas a suverénnym spôsobom postúpil do finále z prvého miesta.

V ňom opäť predviedol čistú jazdu, zvládol aj náročnú spodnú pasáž s ťažkými protiprúdnymi bránami a ako jediný z desiatky finalistov sa dostal pod 90 sekúnd.

"Som veľmi šťastný, nedokážem ani slovami opísať, ako veľmi vďačný som za toto víťazstvo. Vyplatilo sa množstvo práce, ktorú som obetoval, aby som mohol dnes vyhrať.

Trať nebola podľa mňa až taká technicky náročná, mne osobne vyhovovala, aj keď som sa cítil fyzicky slabší," povedal v prvom televíznom interview.

Halčin sa do finále nedostal

Ďalším dvom slovenským reprezentantom sa nepodarilo prebojovať do finále.

Martin Halčin obsadil v semifinále s dvomi trestnými sekundami 19. miesto, keď na krajana stratil 5,84 sekundy. Na postup mu chýbalo 1,61 s. Adam Gonšenica skončil 31. (16,62).

V ženskej "kájednotke" zvíťazila Austrálčanka Jessica Foxová pred dvojicou nemeckých reprezentantiek Ricardou Funkovou a Elenou Apelovou. Finále bolo bez slovenskej účasti.

Najbližšie k nemu bola Eliška Mintálová, ktorá skončila v semifinále so štyrmi trestnými sekundami na 15. mieste.

Od postupu do finálovej desiatky ju delilo 2,62 s. Jej krajanka Jana Dukátová obsadila 18. priečku (+ 11,03 s), Soňa Stanovská skončila 21. (+ 14,54 s).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Konkurentom nedal šancu. Grigar ovládol preteky Svetového pohára